Afschaffing permanente mondmaskerplicht op markten en kermissen in Roeselare

6 september 2021

Gezien de hoge vaccinatiegraad in Roeselare (en bij uitbreiding in West-Vlaanderen) en de recente versoepeling van de coronamaatregelen sinds 1 september, schaft het Roeselaarse stadsbestuur vanaf dinsdag 7 september de permanente mondmaskerplicht op markten en kermissen af. Dit zowel voor bezoekers als voor markt- en foorkramers.

Het stadsbestuur benadrukt evenwel dat, op basis van de federale regels, de mondmaskerplicht blijft gelden in bepaalde omstandigheden.

Mondmasker verplicht op drukke momenten

Net zoals in de rest van het land, is het overal in Roeselare wel nog steeds verplicht om een mondmasker te dragen op drukke momenten waarbij de veiligheidsafstand van 1,5m niet gegarandeerd is. De mondmaskerplicht bij drukte geldt voor iedereen vanaf 13 jaar die zich te voet verplaatst op het openbaar domein.

Verantwoordelijkheid

Hoe dan ook blijft waakzaamheid geboden. Om te vermijden dat de gezondheidssituatie opnieuw kantelt en het aantal besmettingen plots opnieuw gaat stijgen, roept het stadsbestuur de inwoners op om hun verantwoordelijkheid te nemen en de nog altijd geldende maatregelen strikt na te leven.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?