Aftrap Buitenspeelseizoen

13 april 2021

De mooiste herinneringen en strafste verhalen van kinderen en jongeren zijn vaak gelinkt aan het ravotten in de tuin, op straat, op het speelpleintje of in het groen. Samen met kinderen uit de buurt of bij de jeugdbeweging kampen bouwen, wedstrijden organiseren, spelletjes improviseren en fantaseren rond gevonden voorwerpen … het zijn stuk voor stuk activiteiten die onderdeel uitmaken van een fijne jeugd.

Stad Roeselare vindt buiten spelen belangrijk en trapt dan ook graag het buitenspeelseizoen officieel af op woensdag 21 april!

21 april = Buitenspeeldag

De eerste woensdag na de paasvakantie wordt voor alle kinderen opnieuw hét hoogtepunt van het jaar om buiten te ravotten.

De voorbije jaren riep stad Roeselare op om massaal speelstraten aan te vragen en speelactiviteiten te organiseren. Helaas is dat dit jaar, door de coronapandemie, niet mogelijk.

Maar geen nood, want we doen een extra inspanning om kinderen die dag massaal buiten te laten spelen, sporten en bewegen!

Per lagere school verdelen we namelijk een ‘Beire Pretpakket #VANRSL’ vol gadgets waarmee kinderen op school massaal buiten kunnen spelen. We hopen dat de scholen hun speeltijd extra lang laten duren.

Alle lagere schoolkinderen krijgen ook de supercoole ‘Beire tattoo’ en worden opgeroepen om volop in de eigen buurt buiten te spelen.

Mobiele speelprikkels in jouw buurt

Speelcontainers

Tijdens de zomer reizen er vier containers (bouw, sport, circus en  ‘later als ik groot ben’) rond in Roeselare en de deelgemeentes. Ook jij kan telkens een speelcontainer aanvragen om bij jouw in de buurt een pitstop te nemen. De container blijft telkens drie weken staan om dan door te reizen naar een volgende buurt. Meer info op jeugd.roeselare.be

Pannasoccer

Pannasoccer is een technisch voetbalspel gespeeld in een ronde of ovale constructie. Het opzet is om via de wanden en liefst nog door de benen van de tegenstander (panna) een doel te scoren.

Tussen april en oktober reizen er telkens twee pannavelden rond in Roeselare en de deelgemeenten. Het pannaveld blijft telkens twee weken staan. Daarna verhuist het naar de volgende bestemming.

Speelpleinkaart

Wist je dat er meer dan 70 speelpleinen en andere originele speelplekken in Roeselare zijn. Genoeg dus om elk dag ergens anders op ontdekking te gaan. Op de vernieuwde speelkaart #VANRSL vind je alle speellocaties en heb je meteen ook een handig overzicht van alle speelmogelijkheden.

De vernieuwde speelkaarten worden tegen de buitenspeeldag verdeeld in alle lagere scholen en kunnen opgehaald worden in het Vrijetijdspunt.

 

  • Kinderen spelen op straat
Toon vergrote weergave in een popup (Kinderen spelen op straat)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?