Een netwerk van méér dan 80 km bewegwijzerde loop- en wandelroutes in RSL !

20 april 2021

Loop- en wandelroutes op maat voor iedereen

Lopen en wandelen zit in de lift. Met een goed paar sportschoenen en een gezonde spirit, op je eigen tempo Roeselare en omgeving “onder de voet lopen” en tegelijk verborgen pareltjes en groene plekjes ontdekken, dat is het uitgangspunt van onze  ‘Permanente Looproutes 8800’. 

Met het ontwikkelen van verschillende loop- en wandelroutes in de onmiddellijke nabijheid van de woonplaats willen we onze inwoners stimuleren om te lopen. Als het ware naast je deur kan je al aansluiten op dit netwerk.

Die verschillende bewegwijzerde loop- en wandelomlopen liggen her en der verspreid binnen de stad en deelgemeenten. Een natuurloop in het Bergmolenbos, de Finse looppistes, routes in Beveren, Rumbeke, Oekene, Beitem, De Zilverberg, De Ruiter, op Krottegem, in het Stadspark tot een halve marathon rond de stad: je zou voor minder buiten adem raken !

Als startende loper kan je opteren om een lokale lus van 5 of 10 km te lopen, terwijl de gevorderde loper de uitdaging kan aangaan om de basislus van een halve marathon (21 km ) te lopen rond de stad.

Uniek in België

Alle routes zijn verbonden met de basislus wat dit concept dan ook uniek maakt. Dit biedt mogelijkheden om lussen te combineren en eigen routes samen te stellen. Door dit maatwerk bekomen we een fijnmazig netwerk van looproutes dwars doorheen onze stad.

Integratie van Belevingselementen

Naast het voorzien van permanente bewegwijzering worden op de verschillende startplaatsen startborden geplaatst met info over de desbetreffende loop- en wandelroute.

Voor de gebruikers van de Strava app werden langsheen de verschillende loop- en wandelomlopen Strava segmenten uitgewerkt. Een uitdaging voor de liefhebbers van sportieve challenges.

Daarnaast wordt er een QR-code geïntegreerd op de bordjes. Zo kunnen gebruikers via het inscannen van de code allerlei informatie over de route bekomen.

Tot slot is er een samenwerking met ‘Route-you’ waarbij de routes gedownload kunnen worden op GPS of smartphone en werden er ‘POI’s’ (interessante plaatsen) ingevoegd langsheen de routes, zodat je via jouw smartphone geïnformeerd wordt omtrent toeristische locaties.

Meer info : www.roeselareloopt.be

  • bordje loop- en wandelroutes
Toon vergrote weergave in een popup (bordje loop- en wandelroutes)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?