Extra veiligheidsmaatregelen aan werken t.h.v. E403 Ardooie

7 september 2021

Vorige week gebeurden twee ongevallen aan de spoorwegbrug boven de E403 in Lichtervelde. Sinds eind augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit tussen het complex van Lichtervelde en dat van Roeselare-Beveren. “Na een grondige evaluatie van de situatie ter plaatse, heb ik aan AWV gevraagd om extra maatregelen te nemen”, aldus minister Peeters. Van bij de start van de werken werden diverse maatregelen getroffen in het kader van de verkeersveiligheid rond de werf: de nodige aankondigingen (via de wettelijk voorziene borden en tekstkarren), een semi-vaste snelheidscamera en het plaatsen van de mobiele trajectcontrole. “De ongevallen tonen echter aan dat de file nog te laat wordt opgemerkt, daarom nemen we extra maatregelen.”  

Op de E403 in Lichtervelde/Ardooie worden de voegovergangen in beide rijrichtingen hersteld en wordt de bovenkant van de brug volledig gerenoveerd in de rijrichting van Brugge. Vorige week gebeurden daar helaas drie ongevallen waarvan een ongeval met dodelijke afloop. Vlaams minister Peeters heeft AWV de opdracht gegeven om extra veiligheidsmaatregelen te nemen.

Zo zal de zone 70 en 90 km/uur 1 km vroeger ingaan, komen er extra borden die het einde van het besturingssysteem cruise control aankondigen alsook extra borden die het inhaalverbod voor vrachtwagens aankondigen en extra borden die de aandacht vestigen op de geldende snelheidsbeperking en tonnageverbod boven de 3,5 ton op de linkerrijstrook.   

Het Agentschap Wegen en Verkeer en de federale wegpolitie zullen de situatie nauwlettend opvolgen en evalueren.  

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?