Hulp bij amfibieëntrek

8 Februari 2022

Paddenoverzetacties waarbij de dieren hulp krijgen bij hun trek zijn al lang een traditie in Roeselare. Op gekende oversteekplaatsen worden langs de berm schermen met emmers geplaatst. Op die manier stranden de dieren in de emmer en kunnen ze niet zelf oversteken. Door vrijwilligers worden ze elke ochtend en avond aan de andere kant van de weg gezet, waar ze hun weg verder kunnen zetten.

Elk jaar kan stad Roeselare daarbij rekenen op de hulp van een enthousiaste groep vrijwilligers met een hart voor deze bijzondere beestjes. Steek jij ook een handje toe?

  • We zijn nog op zoek naar extra vrijwilligers die kunnen helpen bij de overzetacties. Van zodra de schermen geplaatst worden, zijn dagelijkse controles nodig om de dieren over te zetten. Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar pod [at] roeselare.be
  • Ken jij in je buurt een plaats waar er veel trek is door amfibieën of waar er veel diertjes doodgereden worden? Laat het ons weten via pod [at] roeselare.be
  • Tot slot kunnen we helaas niet overal schermen plaatsen. Daarom vragen we aan iedereen een aangepaste snelheid uit respect voor de trekkende amfibieën, zeker op locaties waar de kans groot is dat ze de weg dwarsen.
  • schermen die amfibieën tegenhouden ikv paddenoverzet
Toon vergrote weergave in een popup (schermen die amfibieën tegenhouden ikv paddenoverzet)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?