INSTAROUTE #VANRSL in hartje Roeselare

9 Februari 2021

Zelfs in coronatijden wil Roeselare dé plek bij uitstek zijn voor zowel haar inwoners als bezoekers en pakt uit met een Instaroute om ‘u’ tegen te zeggen!

Roeselare is al jaar en dag gekend voor het gezellig shoppen, fijne horeca-adresjes en uiteraard ook wielrennen met KOERS en wereldkampioen Jempi Monseré. Het zijn net die zaken die zo kenmerkend zijn voor de stad, die nog eens extra in de verf worden gezet met een echte Instagram-belevingsroute. Ze ondersteunt zo de handelaars en stimuleert coronaveilig toerisme.

Kris Declercq, burgemeester: “Sociale media zijn onmisbaar en superbelangrijk geworden in de ondersteuning en in het boosten van de verkoop. Dit geldt zeker en vast zowel voor grotere spelers als voor lokale boetieks en speciaalzaken. Daarnaast blijft ook beleving enorm gezocht en is deze Instaroute #VANRSL een coronaveilige manier om Roeselare te (her)ontdekken. ”

Langs een mooi traject doorheen het shoppend hart van de stad ontdek je verrassende Instagram-installaties. Ze stralen allemaal het Roeselaars DNA uit en nodigen jong en oud uit om te komen beleven en uiteraard om hun coolste selfies helemaal viraal te laten gaan!

De Instaroute #VANRSL bestaat zowel uit grote outdoor installaties als instagrammuren in winkels invullingen van leegstaande vitrines als muur- en vloerschilderingen in het stadscentrum.

Ook aan de allerkleinsten is gedacht met leuke spelelementen en bespeelbare kunst.

Samen met het event agency TWICE ENTERTAINMENT uit Roeselare werden voor verschillende winkels foto- & videovriendelijke decors ontwikkeld.

Daarnaast installeerde het Antwerpse activatiebureau CityCubes, gekend van Smile Safari (het grootste Instagram- en TikTokmuseum van Europa) de vier outdoor installaties, op de Grote Markt, in het Citroenstraatje en twee op De Munt. Deze zetten de drie speerpunten van Roeselare in de kijker: shopping, koers en voeding. Elke installatie heeft betrekking op (minstens) één van deze elementen en doet zin krijgen om foto’s te nemen en deze te delen. Bovendien springen de installaties zowel overdag als ’s avonds in het oog door de verlichting en effecten die het geheel ook bij het vallen van de avond heel instagrammable maken.

Creatief bureau Hurae stippelde dan weer een Instagrammable schattentocht uit voor met jonge kinderen. Zij zorgen ook voor video’s, fotoshoots en samenwerkingen met influencers.

De Instaroute #VANRSL start net voor de krokusvakantie, op 9 februari 2021 en loopt tot en met het einde van de zomervakantie, 31 augustus 2021. Halfweg worden de instawalls in winkels en de invullingen van leegstaande vitrines vernieuwd.

instaroute plan

Quote vzw Centrumstraten: “We zijn enthousiast over de sympathieke en kleurrijke sfeer die deze Instaroute #VANRSL brengt in de winkelstraten en over de duw in de rug die dit geeft aan onze handelaars.”

Hoe neem je de perfecte selfie?

Iedere installatie is ervoor gemaakt om foto’s te maken door iedereen die er langskomt. Wandel een winkel met instagrammuur binnen, de handelaar geeft je graag de juiste tips & tricks voor jouw ultieme foto! Deze instagramwaardige foto’s en/of video’s zet je op jouw sociale mediaprofiel. Belangrijk is om zeker de hashtags #INSTAROUTE #VANRSL te vermelden. Zo maak je kans op een overnachtingsbon ter waarde van 150 euro en een onvergetelijk weekendje Roeselare. Vrienden en familie delen en liken de foto’s en gaan zo helemaal viraal! Extra likes scoor je met een originele, grappige of wie weet zelfs een onmogelijke selfie. Je ziet ze zo de hoogte ingaan!

Bekende influencers zoals Hannes Coudenys en Leen Dendievel plannen nu al een bezoek aan Roeselare. Hou dus hun sociale media in de gaten! Ze nemen je alvast mee op shoppingtour.

Routeplannetjes

Routeplannetjes zijn gratis te vinden in de deelnemende winkels en op diverse locaties zoals KOERS - De Spil - Station - onthaal Stadhuis - balie Welzijnshuis - Ter Posterie - ARhus. Adresgegevens vind je op de website.

Een digitale gids (chatbot) begeleidt je langsheen de hotspots en verwijst ook graag door naar andere handels- en horecazaken in de buurt.

Er is bovendien ook een route specifiek voor gezinnen met jonge kinderen. Ga je mee op schattentocht?

 

Zowel online als offline valt er zeker voldoende te ontdekken in Roeselare!

Alle info kan je vinden op www.instaroute.be

 

Voordelig parkeren

De gezellige shoppingsfeer komen opsnuiven kan zeker te voet of met de fiets. Wie met de auto Roeselare bezoekt, kan zoals steeds voordelig parkeren in de verschillende centrumparkings parking Ooststraat-Station (550 plaatsen), parking De Munt (200 plaatsen), Moermanparking (300 plaatsen), Wallenparking (350 plaatsen) en Parking De Spil. Het eerste uur is zelfs gratis. Daarna betaal je 1,25 euro per uur.

Toilet nodig tijdens het wandelen?

Voor wie een toilet nodig heeft tijdens het wandelen, zijn er twee mogelijkheden; bovendien wordt een extra openbaar toilet voorzien op de Botermarkt.

De HogeNood app

Met de HogeNood app vind je direct het dichtstbijzijnde toegankelijke toilet op je smartphone. HogeNood laat je de route naar het toilet zien en geeft beoordelingen van voorgaande bezoekers. Bij het selecteren van een toilet krijg je bovendien een overzicht over welke voorzieningen het toilet beschikt: aanwezigheid van een mannen- en/of vrouwentoilet, met al dan niet een vuilbakje; is het toilet toegankelijk voor rolstoelgebruikers of is er een verzorgtafel aanwezig.

Meer info vind je op https://www.roeselare.be/vrije-tijd/winkelen/hoge-nood.

Overzicht openbare toiletten in het centrum

Heb je geen smartphone? Op de stadswebsite vind je een overzicht van de openbare toiletten in het centrum. Er werd ook een handige flyer gemaakt met het overzicht en de openingsuren. Aan de onthaalbalie van het stadhuis en in ARhus vind je deze flyers.

Hierbij alvast het overzicht van de openbare toiletten:

  • KOERS (Polenplein 15)
  • ARhus (De Munt 8)
  • Parking De Munt (Henri Horriestraat 29)
  • Paterskerk (Delaerestraat 20)
  • Stadhuis (Botermarkt 2)
  • Station (Stationsplein 55)
  • Wallenparking (Wallenstraat 49)

Coronamaatregelen

We hopen dat de Instaroute #VANRSL een succes mag worden. Uiteraard houden we het veilig en rekenen we op de verantwoordelijkheid van iedereen om de geldende coronamaatregelen op te volgen.

De stad zorgt ervoor dat alle activiteiten op een veilige manier kunnen doorgaan, met respect voor de basisregels zoals handen ontsmetten, mondmaskerplicht en afstand houden.

Meer informatie hierover op https://www.roeselare.be/coronavirus/maatregelen-roeselare/mondmaskers.

  • instaroute
Toon vergrote weergave in een popup (instaroute)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?