KOERSmuseum live in je living tijdens het WK

21 september 2021

Samen met IDLab (UGent-imec) en digital agency Glue ontwikkelde KOERS een unieke feed, die tijdens de rechtstreekse uitzending, live én synchroon parcoursgerelateerde wielerhistorische anekdotes en objecten uit de KOERScollectie voorschotelt.

Deze livefeed, KOERSlive gedoopt, wordt tijdens het komende WK gelanceerd en zal zowel de wegrit van de vrouwen op zaterdag 25 september, als de mannen elite op zondag 26 september coveren. KOERSlive is geïntegreerd op serviceKOERS, de gloednieuwe verhalen- en collectiewebsite van het museum. Ontdek de livefeed op www.serviceKOERS.be/koerslive

KOERSlive ook voor en na het WK
De parcoursgerelateerde info zal vanaf woensdag 22 september beschikbaar zijn op KOERSlive en nadien wordt deze feed permanent raadpleegbaar op www.serviceKOERS.be. Na het WK volgen vanzelfsprekend nog ‘KOERSfeeds’ bij andere wielerwedstrijden.

Collectie KOERS virtueel in de woonkamer
Met KOERSlive brengt KOERS, het Museum van de Wielersport uit Roeselare, zijn collectie virtueel tot in de woonkamer; live gekoppeld aan het wereldkampioenschap wielrennen. Stel je even voor… op 105 km van de streep versnelt Annemiek van Vleuten. Niemand gelooft in een tweede WK-stunt. Het peloton laat begaan... Hét moment om de rijkgevulde carrière van de Nederlandse online in beeld te brengen: detailfoto’s van haar koersfiets uit het seizoen 2019 passeren de revue. Mét bijhorende duiding over de custom bike paint; wielershirts van Vleuty, én een filmpje waarin de kampioene vertelt over haar bijnaam… Toekomstmuziek? Nee hoor!

  • Annemiek Van Vleuten
Toon vergrote weergave in een popup (Annemiek Van Vleuten )
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?