Kwetsbare gezinnen uit Roeselare ontvangen Roeselaarse Kadobon

24 november 2020

Kwetsbare inwoners uit Roeselare krijgen dankzij een beslissing van de Vlaamse regering in januari 2021 een consumptiebudget van 15 euro per gezinslid in de vorm van Roeselaarse Kadobonnen. Die kunnen ze besteden bij bijna 200 Roeselaarse winkels en horecazaken.

Afgelopen zomer besloot de Vlaamse regering om elke gemeente een subsidie te geven om de lokale economie te stimuleren en kwetsbare groepen die in financiële mogelijkheden zitten, of die door de coronacrisis in armoede dreigen te geraken, een consumptiebudget te geven. Voor Stad Roeselare ging het om een subsidie van 156 237 euro.

De gemeenteraad heeft beslist om dat geld te verdelen over kwetsbare inwoners die recht hebben op een zogenaamde verhoogde tegemoetkoming. Dat is een statuut dat toegekend wordt door de ziekenfondsen aan mensen met een laag inkomen. Dat betekent dat ongeveer 10 000 gezinsleden een budget van 15 euro krijgen. Voor een gezin van vier wordt dit 60 euro. De inwoners krijgen deze bonnen automatisch in januari 2021 en zijn geldig tot 31 augustus 2021. Zij moeten dit ook niet aanvragen.

Naast deze consumptiebonnen zal vanaf januari 2021 ook een vrijetijdspas automatisch toekend worden aan inwoners met het statuut verhoogde tegemoetkoming.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?