Nieuwe buurtpreventienetwerken #VANRSL verhogen veiligheidsgevoel

22 Februari 2022

De stad Roeselare stimuleert en ondersteunt actief burgerschap op diverse vlakken. Als buurtbewoner kan je ook de veiligheid en leefbaarheid in jouw wijk verhogen. Daarom faciliteren stad Roeselare en politiezone RIHO de oprichting van buurtpreventienetwerken. In  twee Roeselaarse wijken, Groenpark en Jezuïetengoed, werd recent een buurtpreventienetwerk opgericht.

De buurtpreventienetwerken zijn er door en voor de buurt. Een vrijwillige coördinator beheert de groep waarbij buurtbewoners zich vrijwillig kunnen aansluiten. Beide netwerken maken hiervoor gebruik van Whatsapp.  Verdachte zaken worden door alerte buurtbewoners via het noodnummer 101 aan politie gemeld.  Daarna worden deze via de chatgroep aan elkaar doorgegeven met oog op verhogen van de waakzaamheid.

Het doel van de buurtpreventienetwerken is om het veiligheidsgevoel in de buurt te verhogen en de samenhang in de buurt versterken. Bijkomend wordt ook het belang van criminaliteitspreventie nogmaals benadrukt.  De Stad Roeselare en PZ RIHO voorzien daarvoor een vormingsmoment bij opstart van het buurtpreventienetwerk alsook een jaarlijks netwerkmoment voor alle coördinatoren.

Stad Roeselare plaatst nu ook borden om de buurtpreventienetwerken #VANRSL te visualiseren.

  • bord buurtpreventienetwerk
Toon vergrote weergave in een popup (bord buurtpreventienetwerk)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?