Nieuws

 • figuurtjes op stapeltje geld: subsidie
22 september 2021

Wie iets wil realiseren in Roeselare en daarmee het vrijetijdsaanbod van de stad verruimt, kan hiervoor financiële steun krijgen. De subsidie bedraagt minstens 500 euro en is bedoeld voor Roeselaarse verenigingen of minimaal drie individuen met een goed idee, zoals een...

 • Annemiek Van Vleuten
21 september 2021

Samen met IDLab (UGent-imec) en digital agency Glue ontwikkelde KOERS een unieke feed, die tijdens de rechtstreekse uitzending, live én synchroon parcoursgerelateerde wielerhistorische anekdotes en objecten uit de KOERScollectie voorschotelt.

 • Krottegem
21 september 2021

In het weekend van 25 en 26 september zijn alle Krottegemnaren welkom op de wijkdialoog.

Zaterdag 25 september

 • Klimaatschool de Zilverberg
21 september 2021

Via het reglement ‘Klimaatscholen #VANRSL’, dat in voege gaat op 1 oktober, wil de Stad scholen erkennen voor de inspanningen die ze doen en hen aanmoedigen om extra initiatieven te nemen om het klimaatthema in hun school onder de aandacht te brengen.

 • groene fietsveilige Diksmuidsesteenweg
21 september 2021

Om de stad beter te beschermen tegen overstromingen is buffering van het hemelwater belangrijk. Daar waar de Klauwaertsbeek in de omgeving van de Diksmuidsesteenweg stroomt, zullen verschillende werken worden uitgevoerd om wateroverlast in de toekomst te voorkomen.

 • circulatieplan Rumbeke - Koestraat
21 september 2021

In de gemeenteraad van 27 september wordt een voorstel van actieplan rond mobiliteit en verkeersveiligheid voor Rumbeke voorgelegd.

 • Babbelbankje
20 september 2021

Binnenkort vind je 10 permanente babbelbankjes in Roeselare. Wie op dit bankje zit, staat open tot een gesprek. Maar een goed gesprek dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door de QR-codes op de babbelbankjes te scannen kom je op heel wat interessante gespreksstarters.

17 september 2021

Het atrium wordt in 2024 het kloppende hart van het nieuwe stadhuis. Via de Grote Markt zullen inwoners binnenkomen en naar de publieke zone geleid worden. De architecten tekenden de contouren uit. Nu volgt de invulling.

20 september 2021

Oproep

 • Genieten jouw culturele prestaties, deze van jouw vereniging of organisatie erkenning buiten de stadsgrenzen?
 • elektrische wagen
16 september 2021

In samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen, Motena en Stad Roeselare plaatst burgercoöperatie voor energie CoopStroom drie elektrische deelwagens in Roeselare. De Provincie heeft hiervoor een financiële bijdrage van 88.000 euro ter beschikking gesteld.

 • coronakunstwerk Tinus Vermeersch
10 september 2021

Tinus Vermeersch wint met 'Fluctus' de wedstrijd voor een coronakunstwerk.
Het kunstwerk wordt later dit jaar geïnstalleerd.

 • piëta van Gaetano Petralia
10 september 2021

Net voor covid 19 alles op slot deed, werd de stad Roeselare via schenking een aantal kunstwerken rijker.
De gulle schenkingen kwamen allemaal uit de richting van Rumbeke, hetzij via de kunstenaar zelf, hetzij via de families van de reeds overleden kunstenaars.

8 september 2021

Exact op de dag van zijn verjaardag, 8 september, en tien dagen voor de start van het WK in Vlaanderen werd in Roeselare een standbeeld voor Jean-Pierre Monseré onthuld. Monseré werd wereldkampioen in 1970 en overleed geen jaar later tijdens een kermiskoers in de regenboogtrui.

 • Campagnebeeld autovrije zondag
7 september 2021

Van vrijdag t.e.m. zondag: de groote stooringe

Het driejaarlijkse circus- en straattheaterfestival 'de groote stooringe' brengt sfeer, magie en beleving in de stad. Tal van locaties, pleinen, parken, … worden één groot openlucht podium....

 • sportclub
7 september 2021

September is de ‘maand van de vereniging’ en daarom zetten zetten heel wat Roeselaarse verenigingen hun deuren open voor publiek. Gratis proeftrainingen, initiatielessen, vriendjesdagen, feestelijke opstartmomenten…

 • tekening energiezuinige lampen
7 september 2021

De verlichting van de lokalen in SBS De Octopus werd in het zomerverlof vernieuwd.

 • Albrecht Rodenbachjaar
7 september 2021

Een van de pijlers in dit Rodenbachjaar is zeker de expo Dichterbij Rodenbach in Ter Posterie, waarin we je meenemen naar zijn leefwereld, naar zijn familie, naar Roeselare in zijn tijd.

7 september 2021

Vorige week gebeurden twee ongevallen aan de spoorwegbrug boven de E403 in Lichtervelde. Sinds eind augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit tussen het complex van Lichtervelde en dat van Roeselare-Beveren.

7 september 2021

Gezien de hoge vaccinatiegraad in Roeselare (en bij uitbreiding in West-Vlaanderen) en de recente versoepeling van de coronamaatregelen sinds 1 september, schaft het Roeselaarse stadsbestuur vanaf dinsdag 7 september de permanente mondmaskerplicht op markten en kermissen af.

 • logo's kick
3 september 2021

Met het project Digipreus willen we de Roeselaarse ondernemers helpen om hun zaak digitaal uit te breiden en te promoten.

Samen met 3 specialisten stippelden we 3 begeleidingstrajecten uit:

2 september 2021

Er is een bedrijf 'Media Service - Arian van der Hus' dat momenteel actief bedrijven contacteert, zogezegd namens Stad Roeselare.

We benadrukken dat wij niets met dit bedrijf te maken hebben.

Wees op je hoede als je door dit bedrijf gecontacteerd wordt.

 • mooimakers gezinsbubbel
2 september 2021

Elke woensdag en zaterdag zal de caravan #VANRSL op verschillende locaties staan om de mensen te laten kennis maken met de Mooimakers en om te sensibiliseren rond zwerfvuil, hondenpoep, sluikstort, … In en rond de caravan vind je allerlei info, er zijn doe-activiteiten en leuke wedstrijden en de...

 • banner netwerkdag polarisatie
29 juli 2021

Het laatste anderhalf jaar zette COVID-19 de wereld op zijn kop. Complottheorieën en fake nieuws schoten als paddenstoelen uit de grond. Polarisatie werd een hot topic.

 • stravalopers
31 augustus 2021

In het najaar van 2021 zijn er nog 6 stratenlopen die fysiek zullen plaatsvinden:

Pagina's

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?