Overeenkomsten partners voetbalfaciliteiten Schiervelde

27 april 2021

De overeenkomst tussen Stad Roeselare, SK Roeselare-Daisel en Club Brugge die aan de gemeenteraad van mei voorgelegd wordt, focust op 3 sporen: 

Verhuring van het jeugdcomplex en bijhorende oefenvelden aan SK Roeselare-Daisel

De stad verhuurt aan SK Roeselare-Daisel het oefencomplex en bijhorende velden, ten noorden van de Mandel gelegen. Door de verderzetting van deze jeugdwerking, die de hoofdbekommernis was van het stadsbestuur zodat er geen spelers noch staf op straat zouden staan, beschikt Roeselare opnieuw over een sterk jeugdvoetbalverhaal.

Ondertussen werkte het bestuur van SK Roeselare-Daisel verder aan het vormen van een eerste ploeg en werden de contacten met de supporters van KSV Roeselare aangehaald. SK Roeselare-Daisel zal tenslotte ook het hoofdveld en bijhorende accommodatie gebruiken voor hun wedstrijden van hun fanionteam.

Verhuring van het hoofdstadion en oefenvelden aan Club Brugge

De stad en Club Brugge gaan een lange termijn verhuur aan op 30 jaar. Vanaf volgend seizoen zullen hier in principe wedstrijden te zien zijn van Club NXT, wedstrijden van de dames Club YLA en verschillende jeugdploegen. Verder engageert Club Brugge zich voor een verdere infrastructurele uitbouw.

Verlengen van de opstal aan het consortium “De Vaal”

De stad nam de gelegenheid te baat om ook de overeenkomst met De Vaal, de uitbater van het businessgebouw, te verlengen, dit in lijn met de verhuurperiode van het hoofdstadion.

  • partners in samenwerking voor voetbalfaciliteiten schiervelde
Toon vergrote weergave in een popup (partners in samenwerking voor voetbalfaciliteiten schiervelde)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?