Roeselare B(l)oeit in een nieuw jasje!

19 juni 2020

RSL B(l)oeit was de vorige jaren een eerste succesvolle stap richting proactieve invulling van de leegstaande panden in Roeselare. Na drie jaar was echter aan vernieuwing toe. Het reglement werd sterk vereenvoudigd, waardoor nu veel meer op maat gewerkt kan worden. Panden duurzamer invullen is het streefdoel.  

Nieuwe maatregelen RSL B(l)oeit

1. DE GEZIENE VITRINE

Als eigenaar van een pand in ons stadscentrum, kan je nu van de eerste dag leegstand deelnemen aan onze actie ‘De Geziene Vitrine’. Concreet stel je als eigenaar jouw etalage ter beschikking van een handelaar/bedrijf die voor een bepaalde duur en tegen een vastgelegde prijs jouw vitrine mag aankleden. Uiteraard blijft de winkel zelf te huur staan én blijft de rest van de winkel tot je beschikking.  

Wil je als handelaar of vereniging een leegstaande etalage in het stadscentrum aankleden om jouw zaak of werking in de kijker te zetten? Bekijk onze databank van De Geziene Vitrine, wij vinden zeker een geschikte match!  Op die manier zorgen we samen voor een aantrekkelijk stadscentrum waar verloederde, niet-gebruikte en onaantrekkelijke etalages niet thuis horen. Win-win!

Meer informatie vind je hier.

2. PROEF #VANRSL

Ben je eigenaar van een leegstaande bedrijfsruimte of handelspand binnen het kernwinkelgebied en vind je niet meteen een definitieve invulling voor jouw pand? Laat je pand dan opnemen in de databank voor leegstaande panden Proef #VANRSL! Zo kan je een vrijstelling krijgen van leegstandsbelasting voor één jaar, die je éénmalig kan verlengen met een extra jaar.

Wil je als jonge starter of creatieve ondernemer jouw concept uittesten en eens ‘proeven’ van ons kernwinkelgebied? Vestig dan een pop-up winkel in een van de panden van Proef #VANRSL! ​​

Meer informatie vind je hier.

3. SHOP #VANRSL

Start je als handelaar een nieuwe zaak op in het kernwinkelgebied? Dan kan je ofwel gedurende drie jaar een procentuele teruggave van de onroerende voorheffing krijgen, ofwel kiezen voor een eenmalige subsidie van 10.000 euro. Start je een tweede zaak in of verhuis je naar het Kernwinkelgebied? In dat geval krijg je een éénmalige premie van 10.000 euro.

Ben je eigenaar en maak je van twee panden één of voorzie je woongelegenheden op de bovenste verdieping? Dan kom je in aanmerking voor een eenmalige premie van maximum 10.000 euro. Voor de zone van het verkeersvrije gedeelte wordt de subsidie, tot twee jaar na de start van eventuele werkzaamheden, verdubbeld.  

Meer informatie vind je hier.

Lees meer artikels over:

  • De Geziene Vitrine (foto ter illustratie)
Toon vergrote weergave in een popup (De Geziene Vitrine (foto ter illustratie))
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?