Roeselare heeft een hart voor de horeca

27 april 2021

Zoals het er nu naar uitziet, is er eindelijk het perspectief dat vanaf zaterdag 8 mei de buitenterrassen kunnen openen. De Stad schoot alvast uit de startblokken om de horeca te ondersteunen met de succesvolle lancering van de Roeselaarse horecabrigade, een poule van direct inzetbare, opgeleide kelners, gratis opgeleid door de Stad. Graag kondigt Stad Roeselare hierbij nog extra maatregelen aan. Dit bovenop de maatregelen vanuit de andere overheden.

Negen initiatieven vanuit de Stad om de Roeselaarse horeca extra zuurstof te geven

#1 – Uitbreiding terrassen
Roeselare heeft gewoonlijk 2.490 vierkante meter terrassen. Deze werden intussen al uitgebreid met 1.300 vierkante meter extra. Hierbij is de terrassenbelasting voorgoed verleden tijd. Een tegemoetkoming van jaarlijks 100.000 euro. De dienst economie van de Stad doet er alles aan om administratief de last voor de horeca te minimaliseren. Waar mogelijk wordt spontaan de situatie van 2020 vergund. Ook ondersteuning van het terrasuitzicht door middel van bloembakken is mogelijk.

#2 -  Nieuwe subsidie (tot 1.500 euro) voor aankopen/investeringen corona gerelateerd of in de optiek van verfraaiing van een horecazaak
We geven vanuit de Stad een subsidie van 66% van totale kostprijs van investeringen in/of aankopen van corona-gerelateerde zaken of verfraaiingen van een horecazaak in de brede zin, bijvoorbeeld nieuw meubilair, terras, schilderwerk, enzovoort, met een maximum tot 1.500 euro. De voorwaarden zijn te vinden op www.roeselare.be/ondernemers.

#3 – Gratis ventilatie-advies
Horeca uit Roeselare kunnen verder een beroep doen op het gratis advies en verslag van een ventilatiespecialist.  Er wordt ook werk gemaakt van een aanbod van CO2-meters. Informatie hierover volgt de komende weken.  

#4 – De horecabrigade #VANRSL
Begin mei organiseert de Stad, in samenwerking met SyntraWest, verschillende gratis ober-trainingen voor jongeren en werkzoekenden. Ruim 60 geïnteresseerden hebben zich aangediend. Vanaf midden mei zal de Roeselaarse horecaondernemer kunnen putten uit een lijst van deze gemotiveerde horecabrigade.

#5 – Subsidie (tot 2.000 euro) voor samenwerkende horeca en handelaars die een event, beleving of activatie in elkaar boksen
Wie als horecabaas of handelaar een event, activatie of belevingsactiviteit organiseert, samen met enkele collega-handelaars en/of horeca-uitbaters, maakt kans op een subsidie die 50% van de uitgaven dekt tot een maximum van 2.000 euro. De voorwaarden zijn te vinden op www.roeselare.be/ondernemers.

#6 –EK-beleving dankzij Tifogames
De Stad sloot een overeenkomst met Tifogame. Ze zorgen ervoor dat er toch EK-gekte kan zijn in de plaatselijke horeca. Tifogame is een gratis online voetbalpronostiek die we volledig verpakken tot een online belevenis voor de Roeselaarse horeca. 

#7 –Beleving op de Roeselaarse terrassen en in de stad
Tot na de zomer zorgt de Stad voor muzikale omkadering en animatie in de stad. In functie van wat de coronamaatregelen toelaten, verplaatsen lokale artiesten, horeca-acteurs  en straattheater zich van plein tot plein, van centrum tot deelgemeente. 
We verkiezen straks het gezelligste terras van Roeselare en trakteren er de aanwezigen. We promoten andere fijne terrassen in de media. En natuurlijk zorgen we ervoor dat de stad leeft. Met onze Instaroute #VANRSL en nog tal van shopping-evenementen dit najaar.

#8 – Consumentenacties
Stad Roeselare verlengt de krasactie “Oltegoare santé” tot het einde van juni. Ondertussen werken we aan een waardig alternatief om uit te rollen vanaf juni. Meer info volgt.

#9 – Communicatiemateriaal coronamaatregelen
Gratis communicatiemateriaal zoals affiches en vloerstickers met de geldende coronamaatregelen zijn te verkrijgen bij de dienst Economie.

  • met 2 op een terras
Toon vergrote weergave in een popup (met 2 op een terras)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?