Roeselare klaar voor heropening van winkels

27 november 2020

Stad Roeselare heeft alle voorbereidingen klaar voor wanneer de niet-essentiële winkels opnieuw mogen openen. “We vragen dat iedereen die onze gezellig stadscentrum bezoekt, rekening houdt met de coronamaatregelen, zoals alleen winkelen, een mondmasker dragen, handhygiëne en afstand houden. De Stad voorziet duidelijke looplijnen, shopping buddy’s en een telsysteem met camera’s voor drukke momenten. Shoppen in Roeselare kan veilig en comfortabel gebeuren,” aldus burgemeester Kris Declercq.

De niet-essentiële winkels mogen vanaf dinsdag 1 december 2020 opnieuw open, zo besliste de Nationale Veiligheidsraad op vrijdag 27 november 2020. In Roeselare had de Stad al een plan klaar zodat de winkels zo vlot en veilig mogelijk kunnen heropstarten. De Stad volgt uiteraard alle richtlijnen van de federale overheid, maar zet ook extra maatregelen in om de kerstinkopen zo veilig en comfortabel mogelijk te laten verlopen. Een telsysteem met camera’s, shopping buddy’s en looplijnen zullen er onder meer voor zorgen dat winkelen coronaproof verloopt.

“We zijn tevreden dat de ondernemers en handelaars in onze mooie en veelzijdige shoppingstad opnieuw de deuren kunnen openen. Dat willen we in de eerste plaats veilig laten gebeuren uit respect voor de zorgsector en voor elkaar," zegt burgemeester Kris Declercq. 

Het shoppen zal een extra laag verwondering en magie krijgen dankzij de unieke kerst- en eindejaarssfeer die binnenkort op de stad losgelaten wordt. Winkelen, wandelen, kijken en genieten, met respect voor de coronamaatregelen, dat wordt het recept voor een veilige en gezellig najaar in Roeselare.

Voor wie wil, kan uiteraard nog altijd online kerstcadeaus shoppen of een lekkere maaltijd afhalen. De lokale handelaars en horeca zijn verzameld op kooplokaal.vanrsl.be.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?