Roeselare zet in op IEDEREEN#VANRSL

17 mei 2021

Nieuwe website Iedereen#VANRSL

Roeselare zet in op meer inclusie en verbondenheid tussen Roeselarenaren met het samenlevingsplan ‘Iedereen #VANRSL’ .  Alle informatie, projecten en activiteiten binnen dit plan worden vanaf 17 mei gecommuniceerd op de website www.iedereen.vanrsl.be Je vindt er binnenkort ook foto’s, filmpjes en getuigenissen van Roeselarenaren en verschillende manieren waarop jij je steentje kan bijdragen tot een inclusiever Roeselare.

Regenboogvlag aan Stationsplein

Begin februari daagde LGBTQ-belangengroep çavaria de Vlaamse steden uit tot het maken van de grootste en meest creatieve regenboogvlag. Roeselare ging maar al te graag in op deze uitdaging en riep iedereen op om een stukje in één van de zes regenboogkleuren te maken. De stad ontving honderden verschillende stukken: gebreid, genaaid of geborduurd. Van de stukjes werd de Regenboogvlag #VANRSL gemaakt die op 17 mei wordt gehesen op het Stationsplein.

Twee regenboogzebrapaden

Roeselare onderneemt ook verschillende andere acties in het kader van IDAHOT (International Dag Against Homophobia and Transphobia). Zo zal de Citroenstraat een week lang in regenboogkleuren verlicht worden, worden scholen uitgenodigd om een regenboogvlag aan hun gebouw uit te hangen en brengt de stad twee permanente regenboogzebrapaden aan in het centrum van de stad. Het ene zebrapad vind je aan de Grote Markt ter hoogte van de Ooststraat, het andere aan de achterkant van het station.

 

  • regenboogzebrapad
Toon vergrote weergave in een popup (regenboogzebrapad)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?