Nieuws: Coronavirus Covid-19

Nieuws: Coronavirus Covid-19

Alle nieuws

  • Campagnebeeld warme dagen

De voorspellingen van het KMI verwachten een snelle en sterke stijging van de temperatuur. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen.

  • dinsdagmarkt met coronamaatregelen

Niet alleen in de winkels, maar ook op de Roeselaarse dinsdagmarkt geldt het alleen winkelen. Tegelijk werd vandaag beslist dat de wekelijkse rommelmarkt in Beitem tot nader order niet meer kan doorgaan.

 

Op maandag 27 juli jl. formuleerde de Nationale Veiligheidsraad een reeks aanvullende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Op basis van de evolutie van de epidemiologische situatie is een tweeledige strategie uitgewerkt, die een nationaal en lokaal besluitvormingssysteem vereist.

  • zone mondmaskerverplichting

In Roeselare worden de cijfers van het aantal besmettingen door het coronavirus nauwkeurig gemonitored door de Veiligheidscel van de Stad. Net zoals overal elders in het land, is er ook in onze stad een lichte stijging merkbaar. Daarom neemt de stad extra maatregelen.

  • Veilig shoppen in RSL

Geen verlofperiode voor het coronavirus. In het ganse land is er een heropflakkering van het aantal besmette personen waarneembaar. De cijfers van het aantal besmettingen in Roeselare worden reeds sinds vorige week nauwkeurig gemonitored door de veiligheidscel van de Stad.

  • 6 gouden regels in de strijd tegen corona

Wekelijks dinsdagmarkt: mondmasker verplicht!

Vanaf dinsdag 21 juli is het voor iedereen vanaf 12 jaar verplicht om een mondmasker te dragen op de dinsdagmarkt.

Dit is een extra maatregel, naast diegene die al geldig waren:

x
Kan ik je helpen?