Sportinfrastructuur opnieuw open

20 mei 2020

Stad Roeselare volgt de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad strikt op en opent opnieuw een aantal sportterreinen. Tegelijk roept ze de inwoners op om met veel gezond verstand verantwoordelijkheid te nemen om dit zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen.

40-tal recreatieve pleinen gaan open

Sporten in open lucht kan weer volgens de maatregelen van de veiligheidsraad. In het Hemelvaartweekend opent de stad opnieuw haar pleintjes met sportinfrastructuur. Zo zullen er een 40-tal recreatieve pleinen van de stad terug opengesteld worden voor gebruik.

Aan het gebruik van de terreinen zijn wel een aantal voorwaarden verbonden, zoals bepaald door de nationale veiligheidsraad. We rekenen op de verantwoordelijkheid en burgerzin van de gebruikers om de maatregelen correct op te volgen. Als geheugensteuntje plaatst de Stad bij elk pleintje nog eens de geldende maatregelen.

Geldende maatregelen

  • Altijd 1,5 m afstand houden

Sport je individueel?

Dit kan:

  • Alleen of met het gezin (wie onder 1 dak woont)
  • Met maximum 2 andere personen (steeds dezelfde)

Sport je in club of vereniging?

Dit kan:

  • Met maximum 20 personen
  • Onder toezicht van een volwassene
     

Hier vind je een overzicht van de sportpleinen die terug opengaan.

Opnieuw vinkenzetting

Ook de vinkenzetters kunnen hun hobby terug uitoefenen, weliswaar nog niet in competitieverband. Enkele vinkenclubs organiseren tijdens het Hemelvaartweekend een eerste proefzetting.

Skatepark opnieuw open

Ook het skatepark op de Trax-site zal open gaan vanaf donderdag 21 mei. Hiervoor zal  gereserveerd moeten worden via inschrijvingen.roeselare.be. Geen reservatie betekent dus geen toegang tot het park.  Er is toezicht om alles in goede banen te leiden.

Het gebruik van speeltuigen en fitnesstoestellen in onze parken en pleintjes wordt om hygiëne- en ontsmettingsredenen nog niet toegelaten.

  • voetballen op voetbalveld
voetballen op voetbalveld
x
Kan ik je helpen?