Stad Roeselare stuurt evenementen bij

24 november 2021

Door de nieuwe coronamaatregelen heeft Stad Roeselare zijn geplande evenementen aangepast na overleg met de gouverneur en het medisch Covid-team: kleinschaliger en coronaveiligheid voorop.

Sinterklaasparade: Stad gaat voor coronaveilige Sintontmoeting op TRAX-site.

Door de nieuwe coronamaatregelen wordt de Sinterklaasparade op zaterdag 27 november in het Roeselaarse stadscentrum afgelast. De Stad kiest voor een afgeslankte Sintontmoeting op een andere locatie na overleg met de gouverneur en het medisch Covid-team.

Op 17 november besliste het Overlegcomité om extra maatregelen op te leggen door de stijgende besmettingscijfers. Ook voor evenementen werden verstrengingen aangekondigd zoals een bredere mondmaskerplicht. Op evenementen met meer dan 50 bezoekers binnen of 100 bezoekers buiten moet het dragen van een mondmasker gecombineerd worden met een Covid Safe Ticket. In het licht van deze nieuwe maatregelen heeft de Stad Roeselare beslist om het bezoek van Sinterklaas tijdens de Sinterklaasparade te wijzigen in een coronaveilige lightversie. 

Verhuis naar TRAX-site

De Sinterklaasparade zal niet langer doorgaan in het stadscentrum, waar het controleren van het Covid Safe Ticket praktisch niet haalbaar is. In de plaats hiervan komt er een lightversie op de TRAX-site. Deze locatie kan afgesloten worden en zo kan alles veilig georganiseerd worden.  Sinterklaas komt daar met zijn pieten om 15 uur aan. Dit evenement is gratis en voor iedereen toegankelijk na het tonen van het Covid Safe Ticket én het dragen van een mondmasker (vanaf 10 jaar). Er werd een maximum capaciteit bepaald van 2400 deelnemers. Daarnaast is er crowdcontrol voorzien om alles in goede banen te leiden.

Totaalspektakel

Op een attractieve en kindvriendelijke manier zorgen kleurrijke figuranten en prachtige praalwagens voor een magisch moment bij de kinderen. Stad Roeselare zorgde in samenwerking met evenementenpartner Twice voor een versie die gezelligheid, nostalgie en kinderlijk enthousiasme koppelt aan professionaliteit, veiligheid en kwaliteit. De Stad zet haar beste beentje voor om het evenement volledig coronaveilig te laten plaatsvinden.

Het Huis van Sinterklaas

Naast de Sinterklaasparade verwelkomen de Sint en zijn pieten graag alle flinke kinderen vanaf 2,5 jaar met hun ouders in hun tijdelijk huis in het hartje van de stad. Je kan nog t.e.m. 4 december met je ‘bubbel’ langskomen om een bezoekje te brengen aan het Huis van Sinterklaas. We merken dat het Huis van Sinterklaas erg gesmaakt wordt. Daarom heeft de Sint extra tijd in zijn agenda vrijgemaakt en werden er bijkomende tijdsloten  opengesteld via www.sinterklaas.vanrsl.be. Elke vijf minuten mag een nieuw groepje/gezin naar binnen. Gezien de nieuwe veiligheidsvoorschriften wordt er bij het betreden van het Huis gevraagd jouw Covid Safe Ticket te tonen en jouw mondmasker (vanaf 10 jaar) te dragen.

Alle info op www.sinterklaas.vanrsl.be

Kerst #VANRSL 2021 – een sfeervolle muzikale Kerst vol beleving in Roeselare

Van vrijdag 26 november tot en met zondag 9 januari

De winter en het eindejaar zien er door de verstrengde maatregelen iets anders uit dan iedereen had gehoopt. Ook het kerstgebeuren in Roeselare wordt aangepast. Dit jaar is er geen kerstchaletboulevard op het Stationsplein. De standhouders zagen het niet haalbaar om de organisatie te doen onder de huidige Covid 19-maatregelen. Ook de kerstmarkt in de Zuidstraat werd door de verenigingen niet als haalbaar ingeschat en verschuift naar volgend jaar.

Maar niet getreurd, de Stad zorgt onder regie van de firma Kapcon ervoor dat Roeselare vanaf volgende week omgetoverd wordt in een mooie en gezellige kerststad.

Meer dan een half miljoen kerstlichtjes schitteren binnenkort in Roeselare
Van vrijdag 26 november tot en met zondag 9 januari

Vanaf vrijdagavond 26 november gaan meer dan een half miljoen kerstlichtjes schitteren in onze stad. De kerstverlichting steekt in een nieuw jasje, met bijzondere aandacht voor de shoppingbeleving, duurzaamheid én sfeer in de deelgemeenten.

Shoppingbeleving en duurzaamheid vormen twee belangrijke uitgangspunten van het nieuwe concept van de verlichting. Zowel overdag als wanneer het donker is, word je ondergedompeld in een charmante sfeer.

Dit jaar komt er een extra eyecatcher met grote ‘candy canes’ of wit-rode suikerstokken. Ze zijn Disney-achtig, erg populair in Amerika en zorgen voor een leuke sfeer. Ze zullen overal zichtbaar zijn in het straatbeeld en worden zelfs op de gevels geprojecteerd.

Daarnaast zullen zoals vorig jaar verschillende markante gebouwen in de stad uitgelicht worden met sfeerverlichting door middel van lichtprojectie.

Samenwerking met Radio 2
Stad Roeselare is trots aan te kondigen dat Radio 2 partner is voor Kerst #VANRSL. Zo ontvangen we bijvoorbeeld het Radio 2-koor voor een uniek optreden op zaterdag 11 december. Ook de gekende “De Madammen” van Radio 2 komen live uitzenden vanuit De Keuken van Roeselare op donderdag 23 december. Je krijgt er tips bij het bereiden van het kerstmenu. Radio 2 zorgt ook voor een extra toets bij het reuzenrad en de schaatspiste. Meer nieuws over deze speciale samenwerking volgt nog in de komende dagen.

Open schaatspiste op de Grote Markt
Van zaterdag 11 december tot en met zondag 9 januari

Kom je schaatsen aanbinden en beweeg op een coronaveilige manier in de schaduw van de grote kerstboom op de Grote Markt.

Naast maatregelen zoals handen ontsmetten, afstand houden, controle Covid Safe Ticket en mondmaskerplicht vanaf 10 jaar, wordt het aantal deelnemers beperkt zodat schaatsers optimaal én veilig kunnen genieten.

Praktisch:

- Je kan nu al je tijdsslot boeken via www.schaatspisteroeselare.be

- Vanaf zaterdag 11 december kunnen ook groepen en scholen hun plekje reserveren.

De piste is telkens open van 10 tot 21.30 uur en tijdens weekdagen kunnen scholen tussen 9 en 19 uur de baan afhuren.

Twee kerstshoppingweekends
Zaterdag en zondag 11 & 12 december en zaterdag en zondag 18 & 19 december

Tijdens de twee weekends voor Kerstmis zijn de winkels en horeca zowel op zaterdag als op zondag open. Kom dus snel nog jouw favoriete cadeau shoppen!

De Stad doet er alles aan om tijdens deze weekends voor sfeer en animatie te zorgen maar zeker ook om alles coronaveilig te laten verlopen. Momenteel worden hiervoor alle voorbereidingen getroffen met crowdcontrol en veilige afstandsinrichting.

Naast de gekende goedkope centrumparkings (Wallenparking / Stationsparking / Moermanparking en De Munt) wordt er extra parking voorzien : parking VIVES Bollenstraat, parking VIVES Wilgenstraat en Burgerschool telkens vanaf 12 uur tot 19 uur.

Nina & the City komt naar Roeselare
Voor wie niet kan wachten om zijn kerstshopping te doen of liever de drukte wat vermijdt, kan op zaterdag 4 december komen shoppen tijdens de Nina & the City shopping dag en genieten van heel wat leuke acties en extra’s. Je kan poseren voor je eigen NINA-cover in de photobooth op De Munt 36 en je ontvangt een goedgevulde goodiebag.

Reuzenrad op het Stationsplein
Van zaterdag 4 december tot en met zondag 9 januari

Het beste zicht op het feeërieke Roeselare krijg je vanuit de gondel van het reuzenrad op het Stationsplein, lekker veilig en gezellig.

Nostalgische carrousel op de Grote Markt
Van zaterdag 11 december tot en met zondag 9 januari

Daarnaast kunnen de jongsten zich vermaken op een authentieke paardencarrousel op de Grote Markt.

Huis van de Kerstman
Van zaterdag 11 december – vrijdag 24 december

Benieuwd naar hoe de Kerstman leeft en zich voorbereidt in aanloop naar zijn jaarlijkse hoogdag? Breng hem een bezoekje in zijn huis aan de Noordstraat 27!

Kom langs op zaterdag 11 en zondag 12, woensdag 15, zaterdag 18 en zondag 19, woensdag 22 december telkens van 14 tot 18 uur, en op vrijdag 24 december van 14 tot 17 uur. Ook hier gelden de coronamaatregelen van crowdcontrol, Covid Safe Ticket en mondmasker.

Ieniemienie kerst speurtocht
Van zaterdag 18 december tot en met zondag 9 januari

De ieniemienie-tafereeltjes zijn terug! Op een tiental locaties zitten ze verstopt in vitrines van lokale handelaars in het stadscentrum. Bij elk tafereeltje ontdek je een woord. Vind je alle woorden, dan kan je de woordzoeker volledig invullen en maak je kans op een mooie prijs. Routeplannetjes af te halen in het toeristisch onthaal (Polenplein 15) of te downloaden via visitroeselare.be.

TikTok Tour #VANRSL
Van zaterdag 18 december tot en met zondag 9 januari

Na twee gesmaakte edities (TikTok Kersttour en TikTok Lentetour) komt er een derde editie, die opnieuw garant staat voor enkele muzikale uitdagingen in onvervalste kerstsfeer langsheen 8 locaties in het centrum! Benieuwd wie het nieuwe TikTok gezicht wordt? Hou ons Tiktok kanaal @stadroeselare in de gaten !

Warme acties VANRSL
De werkgroep 1000x oltegoare van geëngageerde verenigingen die de krachten bundelt, werkt een project uit rond eenzaamheid tijdens de kerstperiode. Er zal mogelijkheid zijn om kerstkaartjes op te sturen naar een ander om zo warmte te brengen in de huiskamer van een onbekende stadsgenoot. Deze actie komt er in samenwerking met ARhus. Samen met de woonzorgcentra wordt er ook een oproep gedaan om een eenzame mede-Roeselarenaar op te bellen.

De wijken kregen de kans om een kerstboom via de Stad te krijgen. Deze zullen gepimpt worden met kerstballen in de vorm van smileys. Dit is een vervolgactie op de smileys die vorig jaar overal her en der in de stad te vinden waren.

Coronamaatregelen
Deze activiteiten staan gepland maar zijn onder voorbehoud van wijziging van de coronamaatregelen. De Stad houdt de vinger aan de pols, volgt de cijfers op de voet en staat in nauw overleg met de betrokken diensten om dag in dag uit alles te monitoren en indien nodig maatregelen te treffen.

Lees hier meer informatie over de coronamaatregelen. 

  • kerst in roeselare
Toon vergrote weergave in een popup (kerst in roeselare)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?