Nieuws

 • Van polarisatie naar verbinding
29 juli 2021

Het laatste anderhalf jaar zette COVID-19 de wereld op zijn kop. Complottheorieën en fake nieuws schoten als paddenstoelen uit de grond. Polarisatie werd een hot topic.

 • knutselkamp
27 juli 2021

Stad Roeselare biedt samen met Kiwanis en AZ Delta gratis speekseltesten aan voor jeugdorganisaties en jeugdanimatoren werkzaam in de stad

 • Onweerswolken
4 juni 2021

Het KMI kondigt voor vandaag, maandag 26 juli, code oranje af voor onweer. Dat kan lokaal hevig zijn met veel regen, dikke hagelbollen en rukwinden.

 

22 juli 2021

Een belevingswandeling in het centrum van de stad over de wereld van Albrecht Rodenbach

 • Verpleegster geeft prik
20 juli 2021

In het vaccinatiecentrum Roeselare liggen nog heel wat Johnson & Johnson vaccins in de koelkast die het liefst worden geprikt. Daarom werden nu drie vaste prikdagen vastgelegd voor dit type vaccin. De prikken kunnen gaan naar mensen die er nog geen hebben gehad.

 • Site Damman Croes
20 juli 2021

Het stadsbestuur Roeselare wil de site van NV Werkhuizen Damman-Croes nieuw leven inblazen en deed daarom een beroep op private kandidaat-kopers (ontwikkelaar & ontwerpteam) die zich kandidaat stellen om dit projectgebied aan te kopen met als doel een nieuw stedelijk project te realiseren...

 • Bergmolenbos
20 juli 2021

Fastfoodketen Mc Donalds diende bij de Stad een vergunningsaanvraag in voor de opening van een nieuw restaurant op de hoek van de Moorseelsesteenweg en de Oude Zilverbergstraat, vlakbij het Bergmolenbos. Die vergunning wordt geweigerd, zo besliste het College van Burgemeester en Schepenen. 

20 juli 2021

Edward Hoornaert is stadsdichter van Roeselare

19 juli 2021

RSL betuigt medeleven tijdens Dag van Nationale Rouw

 • overstromingen in ons land
18 juli 2021

Grote delen van ons land kregen deze week te maken met noodweer en extreme wateroverlast.

Het Rode Kruis coördineert de hulp die nodig is en lanceert een solidariteitsactie.

De enorme schade bij de getroffen inwoners wordt nu gemeten.

16 juli 2021

Stad biedt samen met Kiwanis gratis speekseltesten aan voor jeugdorganisaties

14 juli 2021

De globale vaccinatiecijfers in Vlaanderen tonen aan dat er een grote bereidheid is om zich te laten vaccineren in de strijd tegen covid-19. In Roeselare doen we het zelfs nog beter dan het gemiddelde cijfer.

13 juli 2021

De recente resultaten van de Stadsmonitor toonden aan dat de Roeselarenaar de horeca- en winkelvoorzieningen waardeert in onze Stad. Met 87% procent zijn we met de tevredenheid over het winkelaanbod zelfs koploper bij de Vlaamse centrumsteden! Dat willen we zo houden én zelfs nog verbeteren!

13 juli 2021

’t Hope, OC Sint Idesbald en KSA Wytewa krijgen ondersteuning voor jongerenprojecten in kader van mentaal welzijn

12 juli 2021

Op 11 juli werd de Ronde van België van KOERSbus op gang gevlagd.

8 juli 2021

Organisatoren kunnen de box gratis ontlenen bij de stad. Een box reserveren kan via het evenementenloket evenementen.roeselare.be 

7 juli 2021

Alle stadsdiensten zijn gesloten op 11 en 21 juli.  

KOERS. Museum van de Wielersport, het Vrijetijdspunt en Toerisme Roeselare blijven open op zon- en feestdagen. Je kan er ook op beide feestdagen terecht voor een bezoekje.

8 december 2020

Stad Roeselare komt tegemoet aan jongeren die geen passende studieomgeving hebben

5 juli 2021

Hopelijk kunnen we binnenkort opnieuw genieten van het ‘normale’ leven en zullen ook verenigingen terug op volle toeren kunnen draaien.

30 juni 2021

Plaatsen glas

De Kattenstraat zal op dinsdag 17 augustus, tussen 6 en 14 uur, ter hoogte van nr. 81 worden afgesloten. Doorgaand verkeer moet de omleiding volgen.

Meer info

 

 • gedicht A. Rodenbach op winkelraam
29 juni 2021

Ook deze zomer pakken we uit met enkel actie om een warm Roeselare te creëren!

 • renoveren
29 juni 2021

Om kandidaat-verbouwers op weg te helpen, gaat Stad Roeselare in zee met een nader te bepalen partner die de renovaties van A tot Z opvolgt en de meest efficiënte weg uitstippelt naar een energiezuinige woning. Ideaal voor wie wel wil verbouwen, maar er geen beginnen aan ziet.

 • prik in de arm
29 juni 2021

Tegen 11 juli zullen alle volwassenen en 16- en 17-jarige Roeselarenaars de kans gekregen hebben om zich te laten vaccineren.

 • logo weekend van de klant
29 juni 2021

Dit jaar viert Weekend van de Klant, een organisatie van Unizo, Comeos en UCM, zijn vijfde editie op zaterdag 2 en zondag 3 oktober 2021 en Roeselare is gaststad.

Pagina's

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?