Vaccinatiecentrum Midden West-Vlaanderen op schema voor het vaccineren van kinderen

17 Januari 2022

De vaccinatiecampagne voor de 5-11-jarigen in het vaccinatiecentrum Midden West-Vlaanderen is op zaterdag 15 januari van start gegaan.

Alle 5-11 jarigen, een kleine 9.000 in totaal, worden uitgenodigd voor een eerste prik vóór eind januari in het vaccinatiecentrum. 21 dagen later volgt dan een tweede prik. Zo wordt het basisvaccinatieschema afgewerkt voor eind februari. Er wordt telkens geprikt op zaterdag en zondag van 10 u. tot 18 u. en op woensdag van 14 u. tot 19 u.

Virusvechtertje

Samen met Kloen vzw maakt het Vaccinatiecentrum Midden West-Vlaanderen van de vaccinatie een speciale belevenis waar het kind centraal staat. Het vaccinatiecentrum wordt kindvriendelijk ingericht, er zullen Kloeneske animatoren aanwezig zijn, en er wordt ingezet op een leuke en ontspannen sfeer met veel afleiding en een doe-boekje voor in de wachtruimte of om mee te nemen. Na de tweede prik krijgt elk kind een diploma als virusvechtertje.

Aanvullend krijgen de kindjes die net gevaccineerd werden, de kans om een bon te winnen. De stad stelt namelijk gratis tickets ter beschikking voor bezoekjes aan drie indoorspeelpleinen te Roeselare. Dit zal gebeuren aan de hand van een invulformulier waaruit de winnaars worden geloot. Op die manier steunt de stad deze ondernemers, die wegens corona al lange tijd hun deuren moeten sluiten.

Klassieke weg

Het vaccineren van kinderen gebeurt in Roeselare in een 1e fase via de ‘klassieke weg’. Dat betekent dus op uitnodiging en langs komen naar het vaccinatiecentrum in de Diksmuidsesteenweg 384. Na overleg met het CLB en de scholen werd voor deze weg gekozen. Deze manier van werken laat immers toe om op de meest efficiëntie manier de ouders en kinderen die graag snel een basisvaccinatie wensen, te bedienen. Ouders kunnen hun kinderen daarbij persoonlijk begeleiden op een locatie die voor henzelf reeds vertrouwd is.

  • bovenarm kind met plakkertje na vaccinatie
Toon vergrote weergave in een popup (bovenarm kind met plakkertje na vaccinatie)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?