Vaccinatiecentrum Roeselare roept op om regels terugkeer vakantie te respecteren.

4 augustus 2021

De regels voor wie terugkeert uit vakantie, blijken niet voor iedereen altijd even duidelijk te zijn en worden daardoor niet steeds strikt nageleefd. Dat merkt het Vaccinatiecentrum Roeselare de laatste dagen steeds meer bij mensen die nog een prik komen halen.

Toch is het in ieders belang dat de regels worden gerespecteerd. De Stad en het Vaccinatiecentrum Roeselare zet ze dan ook graag nog eens duidelijk op een rijtje voor jou.

Je komt terug uit oranje zone (binnen of buiten Europa)

Als het land waaruit je terugkomt op het moment van je vertrek nog oranje was, dan is er geen probleem. Kom gerust om jouw prik.

Je komt terug uit rode zone binnen Europa

Wie terugkomt uit rode zone binnen Europa en geen herstelcertificaat heeft, moet een negatieve PCR-test kunnen voorleggen. Een herstelcertificaat toont aan dat je hersteld bent van COVID-19. Je had een positieve PCR-test die niet ouder is dan 180 dagen en je quarantaine is voorbij.

  • Is jouw PCR-test negatief? Dan is er geen probleem en kan je je prik halen.
  • Is jouw PCR-test positief? Dan moet jij eerst 10 dagen in quarantaine en laat je op dag 7 een nieuwe test uitvoeren.

Je komt terug uit rode zone buiten Europese Unie of uit een hoog-risico gebied?

Wie terugkomt uit rode zone buiten de Europese Unie of uit een hoog-risicogebied en geen herstelcertificaat heeft, moet eerst 10 dagen verplicht in quarantaine. Laat je testen op dag 1 en dag 7 na je thuiskomst. Hierop zijn een beperkt aantal uitzonderingen.

Na je verplichte quarantaine, kan je je met een negatieve PCR-test aanmelden bij het Vaccinatiecentrum voor jouw prik.

Wat als je omwille van je reis niet kan aanmelden op jouw afspraak?

Dat is geen enkel probleem. Als je niet om je prik kan komen omdat je nog in quarantaine zit of nog wacht op het resultaat van jouw PCR-test, kan je jouw afspraak annuleren en een nieuwe maken. Dat kan telefonisch op 051 23 80 10 of per mail naar callcenter8010 [at] azdelta.be.

  • Prik in de arm
Toon vergrote weergave in een popup (Prik in de arm)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?