Nieuws

 • busstation
7 december 2021

Stad Roeselare neemt drie maatregelen in de Jules Lagaelaan, Veldstraat en Trakelweg om de veiligheid, bereikbaarheid en doorstroming aan en rond het station en de kop van de vaart te verbeteren.

 • kerstkaartje
7 december 2021

Eenzaamheid is een veelvoorkomend probleem. Zeker in de winterperiode krijgen veel mensen met eenzaamheid te kampen. Het leven speelt zich 's winters meer binnen af, waardoor we minder gemakkelijk mensen tegenkomen op straat en moeilijker een spontaan gesprek met onbekenden hebben.

 • gevel nieuwe archiefdepot
7 december 2021

Stad Roeselare beschikt over een zeer rijk en uitgebreid archief: talloze private collecties die in de loop der jaren aan de stad werden geschonken, een uitgebreid gedeelte administratieve documenten, (erfgoed)objecten, schilderijen, etc.

6 december 2021

Werken aan gebouw nachtopvang

Vanaf maandag 6 december tot en met maandag 31 januari 2022 zal de Duivestraat afgesloten zijn voor alle verkeer ter hoogte van de nachtopvang. Het voetpad in de Hugo Verrieststraat zal ter hoogte van de nachtopvang onderbroken zijn. 

7 december 2021

Herstel fietspad

In de week van 13 december starten de werken aan het fietspad in de Wijnendalestraat. Het gaat om het stuk tussen de rotonde aan de Brugsesteenweg en de spoorweg. De werken duren vermoedelijk één week.

3 december 2021

Stad Roeselare richt het stadscentrum de komende weken gezellig in met onder andere een ijspiste op de Grote Markt. Daardoor wordt een aantal van de marktkramen van de Grote Markt in de Ooststraat opgesteld.

 • Kapelletje Vloedstraat
2 december 2021

Een grondige gevelrenovatie, de vernieuwing van het hekwerk en de nodige omgevingswerken zorgen ervoor dat de kapel schittert maar eveneens een rustbaken is voor de voorbijganger.

 • golvende zee
1 december 2021

Van 2 december 2021 tot en met 9 januari 2022 loopt de expo Time and Tide in Ter Posterie.

In de tentoonstelling Time And Tide brengt curator Louis-Philippe Van Eeckhoutte het werk samen van de vijf laureaten van de wedstrijd voor een coronakunstwerk in de openbare ruimte #VANRSL.

 • vrijwilliger met hesje Ik help je graag
30 november 2021

5 december is internationale dag van de vrijwilliger. Ook stad Roeselare erkent het belang van vrijwilligerswerk, en wil hier de komende periode sterker op inzetten.

 • kleurrijk speeltreintje op stationsplein
30 november 2021

Stad Roeselare blijft inzetten op voldoende speelmogelijkheden voor alle kinderen in de stad. Naast de vele speelpleinen in de verschillende wijken van de stad wordt ook ingezet op speelprikkels in het stadscentrum.

 • wit-oranje verkeerskegel op de baan
30 november 2021

De Stad en de politiediensten vernemen dat de Boerenbond op woensdag 1 december een provinciale actie houdt, samen met Groene Kring en Ferm.

8 december 2020

Stad Roeselare komt tegemoet aan jongeren die geen passende studieomgeving hebben

 • gevel stadhuis
25 november 2021

In het voorjaar werd door Desotec nv een vergunning aangevraagd voor de bouw van een vijfde oven op de site in de Regenbeekstraat 21. Oven 5 zou worden gebruikt om filters te verwerken uit de biogasindustrie en het vrijgekomen zwavel om te zetten in gips voor de gipsindustrie.

 • Bomen planten aan het Krommebeekbos
25 november 2021

Het plantseizoen is nog maar pas begonnen, en toch hebben we als stad al enkele mooie plantacties achter de rug én op de planning.

 • kerst in roeselare
24 november 2021

Door de nieuwe coronamaatregelen heeft Stad Roeselare zijn geplande evenementen aangepast na overleg met de gouverneur en het medisch Covid-team: kleinschaliger en coronaveiligheid voorop.

 • Rode neuzen cheque voor Roeselaarse scholen
23 november 2021

Ieder jaar zet Stad Roeselare in op één centraal gezondheidsthema. Naar aanleiding van de coronacrisis is in 2021 het thema mentaal welzijn op de agenda geplaatst.

 • Beveren: signalisatiepijlen aan kerk
22 november 2021

Op zes locaties in onze stad worden signalisatiepijlen geplaatst: kerk Beveren, Kerk Rumbeke, Godelievekerk, Kerk Oekene, Station & Grote Markt. Elke signalisatiepijl vermeldt het aantal stappen en de fietsafstand in minuten vanaf de startlocatie naar de bestemming.

22 november 2021

Roeselare mag zich sedert december 2020 kind- en jeugdvriendelijke stad noemen. Het label ontving de Stad zaterdag uit handen van Vlaams minister van jeugd, Benjamin Dalle. 

 • brandweer
18 november 2021

In een bedrijf in de Industrieweg in Roeselare heeft een korte, hevige brand gewoed.

De brand was ontstaan in de technische installatie van het bedrijf.

Door de snelle interventie van de hulpdiensten was de brand vlug onder controle.

 • gevel stadhuis
17 november 2021

De firma Intyre diende bij het stadsbestuur een aanvraag in voor de uitbating van een opslagplaats van tweedehandsbanden op de site van HACO in de Oekensestraat 137 te Rumbeke.

 • nieuwe fietsherstelzuil
17 november 2021

Op Schiervelde, bij de ingang van Sportoase werden een publieke fietspomp en -herstelzuil geplaatst. Deze nieuwe fietspomp kadert in het toekomstige regionale Hoppinpunt op de site, dat de mogelijkheid zal bieden om eenvoudig over te stappen tussen vervoersmiddelen.

 • kind met hartje
17 november 2021

Als Pleegzorgstad werd in Roeselare in 2021 het actieplan pleegzorg’ opgemaakt en gelanceerd. Binnen dat actieplan zijn enkele speerpunten opgenomen: jaarlijks organiseert de stad een ontmoetingsmoment voor pleeggezinnen, is er een attentie voorzien en wordt er samengewerkt aan sensibiliserings...

16 november 2021

Op 11 november 2021 werd een geval van hoog pathogene vogelgriep (type H5N1) vastgesteld bij een wilde gans in de provincie Antwerpen. Het was de eerste keer sinds maart 2021 dat er nog een geval bij wilde vogels werd vastgesteld.

Pagina's

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?