Nieuws

 • man met camera filmt op skater op TRAX
5 december 2023

In Krottegem wonen er veel nieuwkomers. In samenwerking met de Batterie, een vzw die participatieve kunstprojecten op poten zet, werd eerder dit jaar een maquette gemaakt die vluchtverhalen van Krottegemnaren in kaart bracht. Dit najaar kreeg het project een vervolg.

 • bank met woorden van troost als opschrift
5 december 2023

De Koesterweek, een initiatief van het Berrefonds, maakt het overlijden van een kind bespreekbaar en ondersteunt gezinnen in hun rouwproces. In samenwerking met een werkgroep organiseert Stad Roeselare van 8 tot 15 december een reeks initiatieven. 

 • twee vuisten tegen elkaar
5 december 2023

De Stad lanceert de actie 'Zet een vrijwilliger in de schijnwerpers', een oproep aan alle inwoners om die bijzondere vrijwilliger te nomineren die het verschil maakt in hun omgeving. 

 • rij stoelen in de Spil
4 december 2023

Het geluidssysteem in de schouwburg van De Spil heeft onlangs een grondige vernieuwing ondergaan. De oude conventionele boxen uit 1997 zijn nu vervangen door een Line-array.

1 december 2023

Sinds eind juli was sprake van blauwalgengroei op het kanaal Roeselare-Leie over de volledige lengte van het kanaal.

Om veiligheids- en gezondheidsredenen werd dan ook een captatieverbod en een recreatieverbod opgelegd.

30 november 2023

Stad Roeselare is tijdens deze wintermaanden al volop aan de slag om er in 2024 opnieuw een onvergetelijke zomer van te maken. De toeristische programmatie zal voor het derde jaar op rij de focus leggen op culinaire beleving onder de noemer ‘Gebeten door Roeselare’.

 • sfeerverlichting in een boom
28 november 2023

Roeselare, als verbindende stad, versterkt in de koude en donkere wintermaanden warme contacten tussen buren. De Stad telt 57 wijkcomités. Die spelen een belangrijke rol bij het uitrollen van de warme buurtacties. 

 • groep lopers in de sfeervol verlichte Ooststraat
28 november 2023

Vrijdagavond 15/12 is het opnieuw verzamelen geblazen op het Stationsplein want dan organiseert Stad Roeselare voor de tweede maal de ‘Santa Gathering #VANRSL’. Leden van de digitale loopclub Strava Runners 8800 komen die avond om 20 u.

 • Vergroening Stationsplein
10 november 2023

Binnenkort zie je veel beweging op het Stationsplein. De aanpassingen voor een groener plein gaan van start én er is de kerstmarkt. Er zijn afspraken tussen de verschillende partners om alles vlot te laten verlopen en de hinder te beperken.

 • 3 kinderen en 2 volwassenen in een gezellige setting met notenkraker
24 november 2023

Er staat een betoverende kerst- en eindejaarsperiode voor de deur in Roeselare. De straten en pleinen fonkelen met energiezuinige kerstlichtjes en op het Stationsplein en de Grote Markt vind je attracties voor jong en oud.

 • Moermanpark als groene ontmoetingsplaats
29 november 2023

Op maandag 8 januari 2024 gaan de langverwachte transformatiewerken van start aan de Moermanparking, die binnenkort plaats zal maken voor het schitterende Moermanpark.

 • Kaartje warmtenet
7 maart 2023

Stad Roeselare en Mirom trekken samen de kaart van duurzame energie. Het stadhuis en het Klein Seminarie worden straks aangesloten op het warmtenet. De werken om de warmtebuizen tot in die gebouwen te brengen starten midden maart en duren tot deze zomer. In september voorziet Mirom in de St.

 • Stationsdreef in de buurt van Barnum
20 november 2023

Barnum ontving uit handen van Gouverneur Decaluwé de prijs voor “meest verkeersveilige secundaire school 2022-2023". Barnum organiseert doorheen het schooljaar verschillende acties. Naast directie, leerkrachten en opvoeders, zijn ook leerlingen én hun ouders partners in het verhaal. 

 • nieuw stadhuis
17 november 2023

Stad Roeselare heeft de Publica Award 2023 binnengehaald voor Het Meest Duurzame Stadhuis van Vlaanderen.

 • bedankt kaartje met bloemetjes
15 november 2023

In de periode van 10 tot 19 november staat Roeselare stil bij de Week van de Pleegzorg. De pleeggezinnen krijgen een geschenk als blijk van waardering.  

 • kindvriendelijk label
14 november 2023

Stad Roeselare behaalde in 2020 het label van kind- en jeugdvriendelijke stad.

 • gedicht op voetpad gespoten
14 november 2023

Roeselare is op zoek naar een nieuwe stadsdichter. Wie volgt Edward Hoornaert op als stadsdichter van Roeselare voor 2024 en 2025?  

 • peuters op speeltapijt met wagentjes
14 november 2023

Dit voorjaar ging het stadsbestuur langs bij alle organisatoren van kinderopvang in Roeselare om te luisteren naar de noden en uitdagingen. Vanuit die signalen werkt de Stad aan de uitbouw van een flankerend beleid.

 • duim omhoog naar 5 sterren
16 november 2023

In het voorjaar van 2023 vond een klantentevredenheidsonderzoek over de dienstverlening van Stad Roeselare plaats.  Van de 6 000 vragenlijsten aan willekeurig gekozen Roeselarenaars, werden er 1 660 ingevuld. Daarnaast vonden 15 anonieme bezoeken aan verschillende loketten plaats.

 • eend aan waterkant
13 november 2023

Stad Roeselare plant de aanleg van een gecontroleerd overstromingsgebied aan de Vlietputbeek om het risico op wateroverlast voor de buurt rond de Gabriëlstraat te beperken.  

 • Lotte kopecky naast Yvonne Reynders op de koppenmuur van KOERS
13 november 2023

De tuinmuur van KOERS, het Museum van de Wielersport in Roeselare is een nieuw portret rijker.

 • simulatie nieuw stadhuis
7 november 2023

Stad Roeselare heeft een opmerkelijke mijlpaal bereikt met de nominatie voor de prestigieuze Publica Awards 2023. De circulaire sloop en bouw van het stadhuis is opgenomen in de shortlist van de categorie Climate Responsibility.  

 • vlaggetje met sport VANRSL op receptietafel
31 oktober 2023

Dien nu jouw kandidatuur in voor de komende editie van het Sportgala #VANRSL!  Nieuw bij het volgende Sportgala is de nieuwe trofee ‘sportpluim’. Verder krijgt de schoolsporttrofee  een andere invulling én worden er labels ‘sportieve school’ en ‘G-sport’ uitgereikt.  

 • Sint-Martinuskerk Oekene
6 november 2023

De Martinusroute is een bewegwijzerde wandelweg van circa 6.000 kilometer doorheen Europa die ook langs grondgebied Roeselare passeert. Vlakbij de route aan het fiets- en wandelpad langs de Babilliebeek ter hoogte van de Kwadestraat plaatste de stad nu een infobord. 

 • afbeelding van K-Doll Mens
27 oktober 2023

Op vraag van Kiwanis Club Roeselare Rodenbach en in samenwerking met de stad Roeselare werden 26 K-Dolls tentoongesteld in de straten van Roeselare van 7 tot en met 30 september 2023.

Pagina's

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?