Nieuws

 • banner wandellust
1 maart 2021

Roeselare ondertekende het charter van Gezonde Gemeente. Hiermee engageert de stad zich om een lokaal preventief gezondheidsbeleid uit te bouwen. Gezondheid is een fundamenteel recht voor iedereen.

27 Februari 2021

Lossen goederen met torenkraan

De Daglandstraat wordt op woensdag 24 maart voor een dag afgesloten voor het lossen van goederen met een torenkraan in de tuin van nummer 49. De straat blijft toegankelijk voor het plaatselijk verkeer. 

26 Februari 2021

Gieten PUR isolatie en chape

De Hooistraat zal op zaterdag 13 maart (vanaf 6 uur) voor enkele uren worden afgesloten. Enkel doorgaand verkeer moet de omleiding volgen.

Meer info

26 Februari 2021

Gieten betonplaat

De Sint-Amandsstraat wordt op vrijdag 26 maart, ter hoogte van nr. 70, voor een dag afgesloten (6 - 18 uur). Het doorgaand verkeer volgt de omleiding.

Meer info

 • liefdesboom
27 Februari 2021

Zaterdag 27 maart kwamen 650 mensen hun liefdesbomenpakket ophalen op De Munt. De actie Liefdesbomen van de Stad Roeselare en het burgerinitiatief Meer Bomen in Roeselare is dit jaar een succes! Maar liefst 3250 nieuwe boompjes worden de komende dagen aangeplant in de tuinen #VANRSL!

25 Februari 2021

Wist je dat 20% van de economie draait op overheidsopdrachten?

 • Bergmolenbos
23 Februari 2021

Roeselare ontdekken van op 30 meter hoogte

Het Bergmolenbos krijgt een uitkijktoren! Die zal dienen als toeristische hotspot om wezens en verhalen van het bos, het kasteel van Rumbeke, de dieren en de natuur te ontdekken.

22 Februari 2021

Gieten funderingen en keldervloer

De Oude Zilverbergstraat zal op vrijdag 5 maart worden afgesloten voor het gieten van funderingen met een betonpomp en op dinsdag 23 maart voor het gieten van een keldervloer met een betonpomp.

 • buurtpleintje Blinde Rodenbachstraat - Groene Herderstraat
22 Februari 2021

Het onderzoek naar een vlottere, veilige mobiliteit en circulatie in Rumbeke loopt onverstoord verder. Werk maken van leefbare buurten, waar je je vlot en veilig kan verplaatsen is het uitgangspunt.

 • Lokettenzaal stadhuis
22 Februari 2021

Vanaf maart 2021 tot 2024 sluit het stadhuis van Roeselare tijdelijk de deuren voor de nieuwbouw en de renovatie- en restauratiewerken. Het stadhuispersoneel verhuist tijdens deze periode naar drie locaties pal in het centrum.

 • kat op hek
17 Februari 2021

Zoals elk jaar, begint nu ook in februari opnieuw het kittenseizoen. Wetend dat één kat in 16 maand tijd maar liefst voor 36 kittens kan zorgen, is het duidelijk dat dit geen evidente oefening is.

 • Elsenhof
16 Februari 2021

Nabij dienstencentrum Ten Elsberge, langs de Kardinaal Cardijnlaan wordt op site ’t Elsenhof een groenzone met centraal ontmoetingspunt voor de wijk ontwikkeld.

 • instaroute
9 Februari 2021

Zelfs in coronatijden wil Roeselare dé plek bij uitstek zijn voor zowel haar inwoners als bezoekers en pakt uit met een Instaroute om ‘u’ tegen te zeggen!

 • Krokuskriebels
9 Februari 2021

In de krokusvakantie pakt KOERS uit met activiteiten voor families. In samenwerking met de Gezinsbond zijn er Krokuskriebels met twee initiatieven voor speurneusen. Leden van de Gezinsbond genieten een extra korting.

 • bouwstatistieken
9 Februari 2021

Tussen zaterdag 6 en zondag 14 februari ging normaal gezien de Bouwbeurs door in de Expo Roeselare. Omwille van de coronamaatregelen kunnen beurzen niet doorgaan. Bovendien wordt  Expo Roeselare momenteel volop omgebouwd tot vaccinatiecentrum.

 • Brecht Van Mullem
9 Februari 2021

Brecht Van Mullem werd aangesteld als nieuwe directeur van Stedelijke Basisschool De Vlieger in Rumbeke. Hij behaalde tijdens een uitgebreide externe selectieprocedure de hoogste scores.

 • brandweercommandant, burgemeester en korpschef
9 Februari 2021

Het Veiligheidsmagazine #VANRSL valt deze week in alle Roeselaarse brievenbussen. In dit magazine laten we de inwoners kennis maken met de werking, de inspanningen en het brede aanbod van onze veiligheidsdiensten.

9 Februari 2021

Nieuwe pompinstallatie

Op de kruising van de Platanenstraat met het Collievijverpad bevindt zich nu een klein pompputje dat wordt vervangen door een nieuwe kelder met een uitgebreide pompinstallatie. De werken starten in de week van 15 februari en duren tot eind maart.

 • 1000 keer oltegoare
8 Februari 2021

Verlichte buurten, postkaartjes en doodgewone babbels… zijn maar enkele van de initiatieven die stad Roeselare en de netwerkgroep Oltegoare, niet alleen nemen om samen de corona-eenzaamheid te verlichten.

 • foto stadhuis
4 Februari 2021

Stad Roeselare en de vzw Shopping & Centrum Roeselare bekrachtigen hun samenwerking in een nieuw samenwerkingsprotocol waarbij ze zich engageren om in Roeselare verder werk te maken van een krachtig kernwinkelgebied met een sterke shoppingbelevenis.

2 Februari 2021

Met de sloop van de pastorie en De Schakel in Beitem vorig jaar zijn de eerste stappen gezet voor een grondige aanpak van de dorpskern. Beitemnaars kunnen het verhaal van de dorpskernvernieuwing volgen in een wijkkrantje. De eerste editie werd deze week bedeeld.

 • bomen
2 Februari 2021

In het bosje achter het voetbalveld op KSV De Ruiter aan de Ieperseaardeweg staan een aantal populieren die niet meer in goede staat zijn. De 34 populieren worden er gerooid en op een duurzame manier vervangen.

28 Januari 2021

De recente regenval heeft voor wateroverlast gezorgd in het Geitepark in Roeselare.

Om veiligheidsredenen wordt het Stadspark tijdelijk afgesloten voor alle passanten. De 4 ingangen tussen de Diksmuidsesteenweg en de Weststraat worden afgesloten.

28 Januari 2021

In de Expo Roeselare gonsde het op donderdag 28 januari van bedrijvigheid, zodat het vaccinatiecentrum voor de inwoners van Roeselare, Ardooie, Moorslede, Hooglede, Lichtervelde en Staden op 8 februari kan starten met het proefdraaien. Zo zit het vaccinatiecentrum mooi op schema....

Pagina's

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?