Nieuws

11 mei 2021

Rioolherstelling

De Handboogstraat zal ter hoogte van het kruispunt met de Kattenstraat worden afgesloten. De werken duren van maandag 17 mei tot en met vrijdag 21 mei. Doorgaand verkeer moet een omleiding volgen.

11 mei 2021

Surf naar godelieveleeft.be voor een overzicht van de geplande werken.

8 december 2020

Stad Roeselare komt tegemoet aan jongeren die geen passende studieomgeving hebben

 • groene speelplaats op Zilverbergschool - (c) Maarten Devoldere
4 mei 2021

De vergroening van scholen en speelplaatsen staat hoog op onze agenda. Ruimte om in het groen te spelen, zorgt voor meer rust maar vooral voor meer gezond speelplezier.

4 mei 2021

In antwoord op de oproep van Vlaanderen en Provincie West-Vlaanderen diende stad Roeselare twee subsidiedossiers in voor energiebesparende ingrepen voor de Stedelijk Academie voor Podiumkunsten. Door deze ingrepen wordt de STAP de klimaatvriendelijkste academie van Vlaanderen.

 • KOERSbus
3 mei 2021

Begin dit jaar kocht KOERS, het Museum van de Wielersport in Roeselare een tweedehands bus. Het voertuig werd KOERSbus gedoopt en de afgelopen maanden ingericht tot wielermuseum-op-wielen.

 • partners in samenwerking voor voetbalfaciliteiten schiervelde
27 april 2021

De overeenkomst tussen Stad Roeselare, SK Roeselare-Daisel en Club Brugge die aan de gemeenteraad van mei voorgelegd wordt, focust op 3 sporen: 

 • bomenteller op 50.385 nieuw aangeplante bomen
27 april 2021

Er waren het voorbije jaar heel wat zaken die we niet meer konden doen, maar in Roeselare werd er wel lustig verder geboomd. Nu ook het plantseizoen ’20 – ’21 is afgelopen, wordt de balans opgemaakt. En die is meer dan positief!

 • Hou van mei banner
27 april 2021

Het shoppingvoorjaar ziet er opnieuw helemaal anders uit dan we hadden gedacht… Nu we binnenkort niet meer op afspraak hoeven te winkelen en opnieuw met twee personen de winkels kunnen bezoeken, slaan Stad Roeselare en vzw Shopping & Centrum Roeselare de handen in elkaar en lanceren de...

 • met 2 op een terras
27 april 2021

Zoals het er nu naar uitziet, is er eindelijk het perspectief dat vanaf zaterdag 8 mei de buitenterrassen kunnen openen.

27 april 2021

Samen met Be Planet lanceert de stad Roeselare een mobilisatiecampagne voor de zeven Roeselaarse laureaten uit de Proximity campagne.

27 april 2021

Project Roelevard

Na de voorbereidende rioleringswerken, gaat Steenoven op maandag 3 mei van start met de bouw van het project Roelevard.

Meer info

23 april 2021

Riolerings- en wegeniswerken 

Op maandag 26 april start een nieuwe fase in de riolerings- en wegeniswerken in de Brugsebaan (N32) in Lichtervelde. Het verkeer van Roeselare naar Kortemark en omgekeerd verloopt via tijdelijke verkeerslichten op het kruispunt N32 - N35.

 • standbeeld peegie
22 april 2021

Het standbeeld van de gekende volksfiguur Peegie verhuist in juni naar de Grote Markt. Het standbeeld krijgt zo een nog prominentere plek in het kloppende handelshart van de stad.  

20 april 2021

Omdat we straks met zijn allen opnieuw hopen op een bruisend uitgangs- en verenigingsleven wil de stad Roeselare een veilige aanzet geven.

 • man repareert toestel
20 april 2021

Iedereen heeft recht op producten die lang meegaan en te repareren zijn. Dat is vandaag echter allesbehalve evident. Onze spullen gaan steeds minder lang mee.

 • Banner horecabrigade
22 maart 2021

Iedereen snakt naar een eerste pintje of glas op een zomers terras. Het zou wel eens kunnen dat de horeca op die tijdstippen handen tekort komt.

18 november 2020

Update 16 april:

Op advies van het FAVV werd beslist om vanaf 6 april 2021 het ophokken van pluimvee en vogels bij particuliere houders op te heffen.

 • Kinderen spelen op straat
13 april 2021

De mooiste herinneringen en strafste verhalen van kinderen en jongeren zijn vaak gelinkt aan het ravotten in de tuin, op straat, op het speelpleintje of in het groen.

 • Logo week van de valpreventie
18 maart 2021

Maak een wandeling en help Roeselare een zo valvriendelijk mogelijke stad te zijn!

8 april 2021

In 2021 heeft het Welzijnshuis extra aandacht voor inwoners die door de coronacrisis in een financieel kwetsbare situatie terechtgekomen zijn.

 • Simonne Brugghe
6 april 2021

Stad Roeselare kent zes straten in het nieuwe woongebied aan de Gitsestraat een straatnaam toe die verwijst naar de bevrijding van Roeselare in 1944.

 • meisje met mandje paaseieren
6 april 2021

De kinderen hebben al een weekje extra paaspauze achter de rug, maar nu is de paasvakantie ook echt gestart. Opnieuw niet helemaal zoals we gewoon zijn, zo zitten reizen naar het buitenland er nog altijd niet in en moeten we ons nog steeds houden aan strenge coronamaatregelen. Maar geen nood!

Pagina's

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?