Roeselare Helpt

Openingsuren & contact

1788

Openingsuren

Vandaag: tot (enkel op afspraak) en van tot (enkel op afspraak)
Morgen: tot (enkel op afspraak) en van tot (enkel op afspraak)
Telefoon1788
Whatsapp0499 92 1788
1788 [at] roeselare.be

Stel hier je hulpvraag of bied jouw hulp aan tijdens de coronacrisis.

Voel je je niet goed in je vel of wordt het je allemaal wat teveel? Neem een kijkje op de Welzijnswijzer en ontdek wie jou allemaal kan helpen!

Ik wil hulp vragen

Voor mezelf

Kan je hulp gebruiken bij het doen van de boodschappen, de hond uitlaten of wil je af en toe een babbel aan de telefoon?

 • Stel jouw vraag via dit formulier. Alle hulp- en zorgvragen worden in alle vertrouwelijkheid behandeld. We contacteren je wanneer we een geschikte vrijwilliger gevonden hebben.

Voor mijn vereniging, mijn organisatie, zorginstelling of school

Ik wil hulp bieden

De Stad is op zoek naar 1.000 vrijwilligers die een handje willen helpen in deze moeilijke tijden. 1000 keer Oltegoare!

 

Als vrijwilliger in het vaccinatiecentrum

Aan mensen in de buurt (boodschappen, een hond uitlaten, of mensen die nood hebben aan een babbel)

Als vrijwilliger bij een vereniging, organisatie, zorginstelling of school

Als vrijwilliger in AZ Delta

AZ Delta zoekt extra handen in strijd tegen coronavirus en roept gepensioneerde verpleegkundigen, studenten en stagebegeleiders op om mee te komen helpen op de Covid-afdelingen in de ziekenhuizen. Ook logistieke en administratieve ondersteuning is welkom

 • Meld je als vrijwilliger via extrapersoneelcorona [at] azdelta.be

  Een lichtpuntje zijn voor een ander | #1000keeroltegoare

  Wil je een lichtpuntje zijn voor anderen in deze bijzondere tijd? ARhus organiseert 2 warme acties voor 1000 keer oltegoare:

  • Hang de #1000keeroltegoare raamtekening aan je venster (tekening 1 en/of tekening 2, gemaakt door de Roeselaarse illustratrice Redlobster) en begroet iedereen die je ontmoet! Wedden dat een simpel gebaar als een goedendag zeggen, wonderen kan verrichten? Door de raamtekening op te hangen, toon je dat jij mee de stad verlicht.
  • Schrijf een kaartje naar vrienden, familie. buren,… en naar een voor jou onbekende Roeselarenaar die jouw warme wensen écht kan gebruiken: bijvoorbeeld een bewoner in een woonzorgcentrum of bijzondere jeugdzorg of een patiënt in het ziekenhuis. Maak een tekening, schrijf een kaartje of brief en deponeer dit in één van de #1000keeroltegoare brievenbussen. Wij zorgen ervoor dat dit bij een stadsgenoot terechtkomt.
    

  Heb je zelf nog een leuk idee om de verbinding in je buurt te vergroten, deel je actie met #1000keeroltegoare op sociale media. Samen werken we aan een verbonden en warme lichtstad!

  x
  Kan ik je helpen?
  Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?