Coronafonds

Wat? 

Eind mei 2020 werd het relanceplan 'Oltegoare VANRSL' bekend gemaakt. In dit plan staan heel wat initiatieven om de stad te doen opleven na de coronacrisis. De stad laat clubs en verenigingen daarbij niet in de kou staan en wil hen maximaal ondersteunen in hun verdere werking.

Verenigingen en clubs kunnen alvast rekenen op minstens hetzelfde subsidiebedrag als vorig jaar. Ook wijkcomités, vaderlandslievende verenigingen, Noord-Zuidverenigingen en levensbeschouwelijke verenigingen komen in aanmerking.

Coronafonds

Aanvullend is het Coronafonds opgericht. Een vereniging kan éénmalig een subsidie krijgen van 50% op de werkingssubsidie. Daarbij moet je als vereniging aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • Steun de 'Ik Koop lokaal'-campagne
 • Zorg voor minstens een jaar een actieve werking volgend op de coronacrisis
 • Aanvaard de ‘Kadobon’ als 'legitiem' betaalmiddel
 • Promoot verder de vrijetijdspas
   

Een aanvraag voor het Coronafonds dient te gebeuren voor 15 oktober 2020. In september zullen de aanvraagformulieren doorgestuurd worden. Voorlopig hoef je dus als vereniging geen stappen te ondernemen.

Voorwaarden: 

Iedere vereniging die structurele subsidies van de stad krijgt, moet de tarieven van de vrijetijdspas verplicht toepassen. Actieve communicatie is belangrijk:

 • Communiceer steeds het specifieke tarief voor de vrijetijdspashouders (naast het reguliere tarief)
 • Gebruik in alle communicatie het vrijetijdspaslogo 
   

Iedere vereniging die gebruik maakt van de vrijetijdspas, wordt financieel gecompenseerd door de stad. Hiervoor zijn er drie compensatiemomenten. Je krijgt als vereniging een formulier om een compensatie aan te vragen.   

Hoe? 

Ondersteun de ‘Ik koop lokaal’-campagne door als vereniging maximaal lokaal aan te kopen.  Dit betekent ook dat je als vereniging de Roeselaarse Kadobon als legitiem betaalmiddel aanvaart.

De Roeselaarse Kadobon heeft een waarde van 10 of 25 euro en is te verkrijgen via:              

 • KOERS. Museum van de wielersport / Vrijetijdspunt (Polenplein 15)
 • Standaard Boekhandel (Ooststraat 56)
 • ARhus (De Munt 8)
   

Daarnaast kan je de bon ook bestellen door een mailtje te sturen naar kadobon [at] centrumroeselare.org.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?