Afspraken periode rond Allerheiligen

Wat? 

Verkeerssituatie nieuwe begraafplaats Groenestraat

Bijna de helft van de Roeselaarse graven bevindt zich op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat. Rond Allerheiligen wordt deze plek daarom druk bezocht en zijn enkele verkeersmaatregelen nodig.

Vanaf zaterdag 30 oktober tot en met maandag 1 november wordt de verkeerscirculatie aangepast:

  • in de Groenestraat, tussen de gewestweg N32 (Rijksweg) en de Piljoenstraat, wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd.
  • je mag niet parkeren aan de kant van de onpare huisnummers.

Hulp op de begraafplaatsen

In de dagen voor Allerheiligen zal een medewerker aanwezig zijn op de nieuwe begraafplaats. Hij kan je helpen met het opzoeken van de nodige gegevens. Op alle begraafplaatsen is ook een aanraakscherm beschikbaar voor het opzoeken van de rustplaatsen.

Mensen die moeilijk te been zijn, kunnen gebruik maken van de rolstoelen.

  • Op de nieuwe begraafplaats kan dit op eenvoudig verzoek bij de medewerkers.
  • Voor andere begraafplaatsen kan je vooraf een afspraak maken via 051 26 21 31.

Onderhoud graven

Met het oog op Allerheiligen willen velen dat de grafzerken er netjes bij liggen. De komende weken krijgen veel graven dan ook een poetsbeurt.

Wist je dat je als familielid of belanghebbende zelf moet instaan voor het onderhoud van de grafzerken? De stadsdiensten nemen het algemene onderhoud van de stedelijke begraafplaatsen voor hun rekening.

Waterpunten met gieters beschikbaar

Op de begraafplaatsen werden gieterrekken bij de waterpunten geplaatst. Met een muntstuk van 2 euro kan je een gieter uit het rek ontlenen. Zo hoef je zelf niet langer flessen, emmers of bidons mee te brengen.

Wegnemen van bloemen

De traditie om overleden familieleden en vrienden begin november te herdenken, zorgt elk jaar voor een kleurenpracht van bloemstukken en -potten op de Roeselaarse begraafplaatsen. Jammer genoeg verwelken een aantal planten na een tijdje. Daarom worden bloemstukken en  -potten met natuurlijke bloemen na een tijdje verwijderd.

  • Wil jij als nabestaande de bloemen recupereren? Zorg dan dat je ze meeneemt vóór 2 december. Op 2, 3, 4 en 5 december zullen alle bloemen en bloemstukken door de stadsdiensten worden weggenomen. De schaaltjes en sierpotten worden op het graf teruggeplaatst en in januari verwijderd.

Bloemenverkoop

Op 30 en 31 oktober en ook op 1 november kan je aan de ingang van de oude en nieuwe begraafplaats bloemen kopen.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?