Heraanleg Jan Mahieustraat

Wat? 

Op vraag van de handelaars wordt deze winkelstraat in een nieuw, trendy jasje gestoken. Denk aan meer plaats voor wandelaars, toegankelijke voetpaden of leuke terrassen.

Zo wordt de Jan Mahieustraat een gezellige woon- en winkelstraat met oog voor beleving. Deze uitvoering past ook perfect in het kernplan van de Stad, met als ambitie om Roeselare nog meer op de kaart te zetten als aangename winkelstad.

Foto enthousiaste handelaars Jan Mahieustraat

Gezellig wonen en winkelen

  • Door te ontharden bevestigt de Stad haar klimaatambities.
  • Ook fietsenstalplaatsen, terrassen en nieuwe duurzame openbare ledverlichting krijgen hun plaats.
  • Aan de ene kant van de straat wordt de parkeerstrook weggenomen ten voordele van meer plaats en comfort voor de wandelaars.
  • Door te kiezen voor een aanleg zonder borduren, verhogen we aanzienlijk het comfort voor rolstoelgebruikers, mensen met een kinderwagen, … Op vlak van toegankelijkheid wordt de Jan Mahieustraat dus een pareltje.
     

Presentatie vernieuwe Jan Mahieustraat Presentatie vernieuwde Jan Mahieustraat

Nieuwe rioleringen 

Het nieuwe gescheiden rioolstelsel tussen de Ooststraat en de H. Consciencestraat zal er voor zorgen dat het vuil afvalwater voortaan gescheiden wordt van het proper regenwater. Het regenwater wordt mettertijd aangesloten op de koker van de Sint-Amandsbeek en is een voorafname op de sanering van de Sint-Amandsbeek, dat op middellange termijn wordt aangepakt.

Planning van de werken 

De werken starten in februari 2022. Het einde is voorzien in juni 2022. Zonder onvoorziene omstandigheden geniet je al tijdens de Batjes #VANRSL van de nieuwe straat!

  • Tijdens de werken is er geen verkeer mogelijk in de Jan Mahieustraat 
  • De rijrichting in de Henri Horriestraat wordt tijdelijk omgekeerd.
  • Parking De Munt blijft heel goed bereikbaar langs 2 kanten, zowel vanuit de Hendrik Consciencestraat als komende van de Ooststraat. 
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?