Preventie: diefstal voorkomen

Wat? 

Op deze pagina vind je informatie en tips om diefstal te voorkomen. Ben je toch het slachtoffer van (cyber)diefstal, doe dan steeds aangifte bij de politie.

Wist je dat de gemeenschapswachten, politie en brandweer regelmatig langsgaan in wijken #VANRSL met info en tips tijdens 'Preventie in je wijk'?

Woninginbraak voorkomen

Zal je een tijdje afwezig zijn thuis? Je kan afwezigheidstoezicht aanvragen bij de politie, dan komen ze regelmatig een kijkje nemen aan jouw woning.

Je kan bij de politie ook terecht voor gratis advies om jouw woning beter te beveiligen. Neem contact op met de preventiedienst.

Fietsdiefstal voorkomen

Gebruik een goed fietsslot, stal je fiets op de juiste plaatsen en laat je fiets labelen. Wordt je fiets toch gestolen? Je kan onder bepaalde voorwaarden bij Eco-velo terecht voor een gratis vervangfiets.

Meer informatie om jouw fiets goed te beschermen tegen diefstal vind je op de website van de politiezone RIHO.

Fietslabelacties

Tijdens deze fietslabelacties kan je jouw fiets gratis laten labelen. Je hoeft hiervoor enkel je identiteitskaart mee te brengen. Passen deze momenten niet? Je kan je fiets ook altijd laten labelen in het Fietspunt op het Stationsplein.

Daarnaast kan je ook je fiets laten labelen tijdens één van de actiedagen van Preventie in je wijk.

Datum Tijd Locatie
Woensdag 14 september 14 u. - 15 u.

Dambertshof

Zondag 18 september 14 u. - 18 u. De Munt 
Dinsdag 20 september 9.30 u. - 12.30 u.

De Munt

Dinsdag 11 oktober 9.30 u. - 12.30 u.

De Munt

Diefstal via internet voorkomen

Cybercriminelen proberen soms via verdachte e-mails of sms'en jouw wachtwoorden, pincode of andere interessante informatie te verkrijgen. Zo'n verdachte sms of e-mail kan je steeds melden via verdacht [at] safeonweb.beSafeonweb.be biedt je ook tips om zelf geen slachteroffer te worden van cyberdiefstal.

Start een buurtpreventienetwerk

Neem samen met je buren actie om criminaliteit in de buurt te voorkomen en er het gevoel van veiligheid te verhogen. De Stad en de politie bieden ondersteuning bij de opstart en uitbouw van het preventienetwerk, onder andere door het organiseren van vormingen en netwerkmomenten. 1 buur neemt vrijwillig de rol van coördinator van het buurtpreventienetwerk op zich.

Heb je interesse om zo'n buurtpreventienetwerk op te starten in jouw buurt? Neem dan contact op via samenleven [at] roeselare.be

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?