Kwaliteitsscreening meergezinswoningen

Wat? 

In Roeselare kennen we de laatste jaren een sterke groei van het aantal nieuwe appartementen. De bestaande, oudere, appartementen verdienen echter ook de nodige aandacht. De Vlaamse eisen naar woonkwaliteit worden steeds strenger en de Vereniging van Mede-eigenaars staat voor de uitdaging om aan deze eisen te voldoen. 

Stad Roeselare wil de Vereniging van Mede-eigenaars ondersteunen. In samenwerking met de West-Vlaamse Intercommunale wordt een screening uitgevoerd van het appartementencomplex. Tijdens dit traject zijn er drie overlegmomenten met de Vereniging van Mede-eigenaars: toelichting van het project, pré-advies en eindadvies.

Het resultaat van de screening is een handleiding die wordt afgeleverd aan de Vereniging van Mede-eigenaars. In de handleiding wordt de kwaliteit, gezondheid, veiligheid en energiezuinigheid van het gebouw beschreven. De handleiding bevat aanbevelingen over de werken: welke moeten dringend aangepakt worden en welke zijn er op lange termijn nodig.

De werken worden gestaafd met concrete richtprijzen, zodat de vereniging van mede-eigenaars niet enkel de goede en minder goede kanten van het gebouw kent, maar eveneens welk kostenplaatje er tegenover staat om de werken uit te voeren. Met het onafhankelijk eindadvies kan de Vereniging van Mede-eigenaars volledig vrijblijvend aan de slag.

Hoe? 

Om in te tekenen is er slechts één eigendomsvoorwaarde: het appartement is ouder dan 50 jaar.

Interesse voor dit gratis initiatief van Stad Roeselare? Maak dan jouw syndicus en mede-eigenaren warm voor dit project en schrijf je in via dit formulier

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?