Autodelen

Wat? 

Bij autodelen gebruiken verschillende personen samen een auto of wagenpark. In plaats van zelf een eigen auto te bezitten (en dus zelf alle kosten te dragen), kan je een auto gebruiken wanneer je die nodig hebt. Je betaalt dan voor het gebruik op basis van tijd en afstand.

Infomarkt autodelen

Kom naar de infomarkt op dinsdag 26 maart om 19.30 uur in TRAX!

Daar krijgen inwoners de kans om kennis te maken met de verschillende deelsystemen en aanbieders. Er wordt uitgelegd hoe autodelen werkt en wat de voordelen zijn. Zowel aanbieders als gebruikers delen hun ervaringen. Iedereen die langskomt, krijgt een mooi financieel welkomstgeschenk om te starten met autodelen.

Schrijf je hier in!

Vormen van autodelen

Je kan kiezen voor autodeelaanbieders met eigen vloot of voor platformen waarin private wagens worden gebruikt.

Autodeelaanbieders met eigen vloot

Autodelen met eigen vloot betekent dat een organisatie haar eigen auto's beheert en deze deelt met mensen die lid zijn van dat autodeelsysteem. Leden kunnen een auto reserveren wanneer ze die nodig hebben, wat kosten bespaart, het efficiënter maakt en het delen van voertuigen bevordert. 

Autodeelaanbieders met eigen vloot in Roeselare: CambioCoopStroom en Claus2you

Autodelen met jouw buren

Autodelen met private wagens verwijst naar een autodeelsysteem waarbij individuele eigenaars hun persoonlijke auto delen met anderen. 

Autodeelaanbieder met private wagens in Roeselare: Dégage

Benieuwd of autodelen iets voor jou is?

Ontdek de vele voordelen:

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?