100.000ste boom feestelijk aangeplant op het Vredesplein!

19 maart 2024

In het begin van de legislatuur stelde de Stad een ambitieus doel: maar liefst 100.000 nieuwe bomen toevoegen aan Roeselare. Van bossen tot wijken, van pleintjes tot tuinen: overal werd geplant. Na duizenden geplante bomen, was het zaterdag eindelijk tijd voor de ultieme mijlpaal: het aanplanten van die lang verwachte 100.000ste boom!  

De Roeselareboom (zwarte els) die speciaal werd uitgekozen voor dit moment, werd zaterdag aangeplant op het recent onthard Vredespleintje in een feestelijke omkadering en bijzonder gezelschap. De aanplant van deze zwarte els werd immers bijgewoond door Roeselaarse naamgenoten. Verschillende Elsen, Ellie’s, Elisah’s … werden uitgenodigd om deze feestelijke gebeurtenis bij te wonen én kregen daarbovenop nog een Roeselareboom mee naar huis om in de eigen tuin aan te planten.  

Concreet werden de voorbije jaren maar liefst 60.655 bomen aangeplant in de stadsbossen, goed voor 17,79 hectare nieuw bos. Langs wegen, op pleintjes en in wijken werden samen 24.320 bomen geplant, een flinke vergroening in het centrum en de woonwijken van de stad. Tot slot werd ook in de particuliere tuinen flink geplant. Dankzij acties zoals de Liefdesbomen, Bewilg het Landschap en Behaag RSL gingen daar 15.025 nieuwe bomen de grond in.  

  • tak van de zwarte els
Toon vergrote weergave in een popup (tak van de zwarte els)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?