Aanpassing aan fietszone Kaasterstraat en vrachtwagensluis Maria's Lindestraat

17 september 2024

De afgelopen jaren voerden we verschillende maatregelen uit, passend binnen het nieuwe mobiliteitsplan voor Rumbeke. Een drietal maanden geleden kondigden we enkele optimalisaties aan, als sluitstuk van een intensief traject om, samen met de inwoners van Rumbeke, stappen te zetten naar veiligere verbindingen en aangename woonbuurten. 

Op basis van de feedback en reacties van inwoners, doet de Stad nu nog enkele minieme bijsturingen in de Kaasterstraat, die deze en volgende week worden uitgevoerd. 

  • De fietszone wordt kleiner en er komen extra bloembakken. 

In de Kaasterstraat valt het deel tussen de Graaf de Limburg Stirumlaan en de Hoogstraat voortaan uit de fietszone. Er zal er zone 30 gelden en voorrang van rechts (met uitzondering van de rotonde aan de Graaf de Thienneslaan). Deze andere fietsstraten in de buurt blijven wél als fietsstraten behouden: Grenadiersstraat, Graaf de Limburg Stirumlaan, Graaf de Thienneslaan, Maria’s Lindestraat en een deel van de Kaasterstraat (tussen Graaf de Limburg Stirumlaan en Maria’s Lindestraat). De oranje paaltjes die de parkeerstroken afbakenen, worden door bloembakken vervangen. In de langere parkeerstroken plaatsen we extra bloembakken. 

  • De vrachtwagensluis verhuist naar de Kaasterstraat (tussen de Maria’s Lindestraat en de Grenadiersstraat).  

In de Maria’s Lindestraat komt er op de plek van de huidige vrachtwagensluis een wegversmalling met meer comfort voor de fietsers. De aangepaste markeringen en signalisatie gebeuren – bij droog weer – in de loop van deze en volgende week. De nieuwe maatregelen gaan officieel in van zodra de signalisatieborden geplaatst zijn.  

  • Zone 30
Toon vergrote weergave in een popup (Zone 30)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?