Barnum wint prijs als meest verkeersveilige school

20 november 2023

Barnum ontving uit handen van Gouverneur Decaluwé de prijs voor “meest verkeersveilige secundaire school 2022-2023". Barnum organiseert doorheen het schooljaar verschillende acties. Naast directie, leerkrachten en opvoeders, zijn ook leerlingen én hun ouders partners in het verhaal. 

De Stad is zeer erkentelijk dat de directie verkeersveiligheid zo hoog op de schoolagenda plaatst. Scholen zijn immers een zeer waardevolle partner in de aanpak bij schoolomgevingen. Om de verkeersveiligheid rond Barnum te verhogen kreeg de omgeving afgelopen zomer extra veilige accenten. In de Stationsdreef, Stokerijstraat en Zijstraat werden de oversteekplaatsen in de verf gezet met sierhekkens en opvallende ledverlichting. Aan de fietsenstalling in de Stationsdreef zorgen twee voetpaduitstulpingen voor trager verkeer. Voor fietsers die tegen de hoofdrijrichting in rijden, is er nu een fietspad om veilig te kunnen invoegen. 

Verkeersveiligheid voor schoolgaande kinderen en jongeren is en blijft een prioriteit voor stad Roeselare. Ook in 2024 Onze prioriteit blijft dat elke leerling in Roeselare zich op een veilige manier naar school moet kunnen verplaatsen. Ook in 2024 zet de Stad haar inspanningen verder. Zo staan onder meer Onze Jeugd, De Bever en Vrije Centrumschool Campus Zuid op het programma om te bekijken hoe het daar veiliger kan.

 

  • Stationsdreef in de buurt van Barnum
Toon vergrote weergave in een popup (Stationsdreef in de buurt van Barnum)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?