Burgemeester neemt bijkomende maatregel bij het aanklampend overlastbeleid: extra identiteitscontroles

12 september 2024

In de omgeving tussen de site TRAX, Stationsplein, Mandellaan en de Ardooisesteenweg zijn er recent een aantal feiten van overlast vastgesteld door de politiediensten. Deze feiten gaan zowel over druggebruik en verkoop, alcoholmisbruik als vandalisme. Niettegenstaande de reeds genomen kordate maatregelen en het aanklampend beleid van Stad en politie hun vruchten afwerpen, neemt de burgemeester een bijkomend besluit die aan de politiediensten toelating verleent om identiteitscontroles uit te voeren. 

De politiediensten zelf zijn ook vragende partij voor systematische identiteitscontroles. Ze bieden hen een extra instrument om kort op de bal te spelen in het geval van dreigende overlastsituaties. Politiediensten binnen de Politiezone RIHO hebben de toelating om systematische identiteitscontroles uit te voeren voor een periode van één maand, van 7 september 2024 tot en met 6 oktober 2024. Om proportioneel te werk te gaan, is de zone waarbinnen deze controles mogen gebeuren, als volgt afgebakend: Mandellaan, Ardooisesteenweg, Parking uiteinde Gasstraat, Ooststraat, Jan Mahieustraat, Chicoreistraat, Rondekomstraat, Weverijstraat, Stationsdreef, Sint-Amandsstraat, Site TRAX, Beversesteenweg, Herentalslaan.  

Sinds kort staat ook een extra camera op het Munitieplein. Op die manier is een verdere monitoring verzekerd en is dit een aanvullend instrument in de beheersing van overlast.  

 

  • Gebied identiteitscontroles
Toon vergrote weergave in een popup (Gebied identiteitscontroles)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?