Dienstverlening van start in je nieuwe stadhuis

4 september 2024

Op woensdag 4 september opende Roeselare de deuren van de Grote Markt 1. Nu de verhuis achter de rug is, staan de stadsmedewerkers en het beleid klaar om de Roeselarenaars te ontvangen in het nieuwe stadhuis. De dienstverlening zit niet alleen in een gloednieuw gebouw. Roeselare nam de dienstverlening ook onder de loep en voerde enkele nieuwigheden in, zodat de inwoners nog sneller en beter geholpen kunnen worden.  Trouwen kan vanaf nu in de Rolariuszaal in het historische stadhuis, maar ook in de binnentuin. Daar voorzag Maarten Schaubroeck een sculptuur waar trouwers elkaar het ja-woord kunnen geven.

Wat is nieuw vanaf 4 september?

 Roeselare blijft ook in het nieuwe stadhuis gaan voor dienstverlening op maat van de inwoners. Of het nu digitaal, telefonisch of fysiek in het stadhuis is.   

  • Het stadhuis is vanaf maandag tot en met vrijdag open op de middag. Je kan op de middag langskomen bij het onthaal met een vraag, een melding of om een afspraak in te plannen met een stadsdienst. 

  • De dienstverlening op zaterdag wordt uitgebreid. Je kon al op zaterdagvoormiddag een afspraak maken bij Burgerzaken, nu kan dit ook voor hulp bij het indienen van een omgevingsvergunning, informatie over woonpremies en een vergunning voor inname openbaar domein.  

  • Om enkel documenten op te halen, wordt het eenvoudiger. Krijg je een bericht dat je document klaarligt? Dan kan je zonder afspraak langskomen aan het onthaal om het op te halen. Het gaat onder meer over het afhalen van een identiteitskaart, Kids-ID, reispas, rijbewijs, een nieuwe pin- of puk-code aanvragen of een uittreksel uit het strafregister.  

  • Stad Roeselare blijft verder werken op afspraak. Zo zijn de wachttijden sterk verminderd, kunnen mensen een afspraak maken wanneer het hen uitkomt en ligt alles klaar. Een afspraak maken kan digitaal via roeselare.be/afspraak, door gratis te bellen naar 1788 of aan het onthaal van het stadhuis.  

  • Je kan altijd terecht aan het onthaal van 1788 in het stadhuis met een vraag of een melding. Hiervoor moet je geen afspraak maken.  

  • Dienstverlening in het nieuwe stadhuis
Toon vergrote weergave in een popup (Dienstverlening in het nieuwe stadhuis)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?