Eerste poëziebundel voor Cultureel Ambassadeur Lise Surmont

4 juni 2024

Lise Surmont kreeg als Cultureel Ambassadeur (2022-2024) de steun van Stad Roeselare voor de verwezenlijking van haar eerste poëziebundel getiteld 'Wij zijn zwanen'.

Wij zijn zwanen gaat over eenwording: over de eenheid van hemel en aarde, zomer en winter, het mannelijke en het vrouwelijke, zon en maan, water en vuur, het goddelijke en het menselijke, donker en licht, microkosmos en macrokosmos.   

De omvangrijke bundel omvat 75 gedichten die de vijf fases van de innerlijke alchemie openbaren. Ze laten zich lezen als een weg naar goud.  

Het boek is in eigen beheer uitgebracht en gedrukt bij Die Keure in Brugge, met de ondersteuning van Thomas Bossuyt / Dial a View voor de vormgeving. Het eindresultaat bestaat uit een kwaliteitsvolle linnen kaft met opdruk in goudfolie. Het is een kunstwerkje geworden om te koesteren en het straalt tijdloosheid uit.  

Emma d’Hoore verzorgde de illustraties en wist met subtiele schoonheid de juiste beelden naast de gedichten te plaatsen. Ook beeldend kunstenaar Geert Nys die tot 9 juni zijn expositie ABSUMO heeft in Muze’um L maakt met een gouden artistieke ingreep deel uit van de poëziebundel.   

Een boek kopen kan voor 33 euro via de website van Sappho’s spiegel of met een mailtje naar lise_surmont [at] hotmail.com 

  • Lise Surmont stelt haar boek voor
Toon vergrote weergave in een popup (Lise Surmont stelt haar boek voor )
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?