Maar liefst 122.000 bezoekers op Roeselaarse Batjes

27 juni 2024

Dit weekend vonden niet alleen Roeselarenaars maar mensen van over heel West-Vlaanderen en daarbuiten de weg naar Roeselare voor de koopjes, muziek en gezellige sfeer.  

Over de vier dagen heen (vrijdag 21/6 - maandag 24/6) waren er zo’n 122.000 unieke bezoekers in het Roeselaarse stadscentrum. Gemeten volgens dezelfde criteria waren er vorig jaar ongeveer 118.000 bezoekers. Zaterdag was de populairste dag met 36.500 Batjesgangers, min of meer hetzelfde aantal als vorig jaar. De zondag deed het dit jaar uitzonderlijk goed: er werden 32.000 bezoekers in het centrum geteld,  bijna 8.000 meer dan de Batjeszondag in 2023.  

De piekmomenten waren zowel zaterdag als zondag, tussen 15 en 16 uur. Van het totaal aantal bezoekers over de vier dagen, kwam ongeveer de helft uit Roeselare zelf en zo’n 20% uit de buurgemeenten. Daarnaast mochten de Batjes ook heel wat bezoekers ontvangen uit Kortrijk (1.576), Torhout (1.509), Wevelgem (1.286), Ieper (1.134) en zelfs Gent (1.116). 

Van koopjes tot muziek 

Het was druk in de winkelstraten. Zowel de plaatselijke boetieks en winkels als tijdelijke kraampjes zorgden voor een geslaagde braderie. Voor het eerst vond ook de 100% West-Vlaams markt plaats in de Zuidstraat waar bezoekers lokale lekkernijen konden kopen. In de Ardooisesteenweg kon je dan weer vintage schatten op de kop tikken.  

Op het Polenplein was de voetbalgekte goed te voelen en op de Munt konden lekkerbekken zich uitleven tijdens kookworkshops van bekende koks. Veel blije gezichtjes, want ook voor de kleinsten viel er weer vanalles te beleven.  

Op verschillende pleinen kon je gratis optredens meepikken met heel uiteenlopende muziekstijlen. Van rock over Vlaamse meezingers tot hits voor de allerkleinsten: er was opnieuw voor elk wat wils.  

Alcoholpreventie 

Net zoals vorig jaar werd ook sterk ingezet op alcoholpreventie. Zo was er het hele weekend door gratis water verkrijgbaar aan de watertap. Daar kon je je eigen drinkfles of je Rodenbach beker vullen. Ook werden er verschillende alcoholvrije alternatieven voorzien tijdens het Vat van Rodenbach.  

  • kraampjes en bezoekers in de verkeersvrije Noordstraat
Toon vergrote weergave in een popup (kraampjes en bezoekers in de verkeersvrije Noordstraat)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?