Na succesvol voorjaar schakelt KOERS deze zomer nog een tandje bij

13 mei 2024

Niet alleen voor Mathieu van der Poel was het wielervoorjaar een geslaagde onderneming, ook KOERS. Museum van de Wielersport blikt trots terug op de afgelopen maanden. Het museum aan het Polenplein haalde door verschillende nieuwe initiatieven vier maanden op rij significant hogere bezoekerscijfers dan in dezelfde periode vorig jaar. In maart stegen de bezoekerscijfers bijvoorbeeld met 50 procent tot 1.810 individuele bezoekers, omgerekend bijna 60 mensen per dag. 

Ook de inwoner van Roeselare is meer dan ooit KOERS-ambassadeur. Tien procent van de bezoekers kwam dit voorjaar uit Roeselare, vorig jaar was dat nog 1 op 14. Daarnaast scoort het museum ook internationaal, want het aantal niet-Belgische bezoekers is dit voorjaar verdubbeld. Denk daarbij niet enkel Europees, maar ook aan de Verenigde Staten (52 bezoekers), Australië (19) of zelfs Singapore (4). 

Extra nieuwigheid in de zomervakantie is dat bezoekers van KOERS bij de aankoop van hun ticket aan de balie – voor Roeselarenaars blijft het bezoek gratis - elke donderdag om 14.30 uur kunnen aansluiten bij een gegidste rondleiding. Vooraf reserveren kan, maar is niet verplicht. Op die manier maak je met nóg meer panache kennis met het museum en de collectie. 

Alle info op koersmuseum.be

  • Hennie Kuiper op bezoek in KOERS
Toon vergrote weergave in een popup (Hennie Kuiper op bezoek in KOERS)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?