Nieuwe digibrochure voor alle Roeselarenaars

19 maart 2024

ARhus, de Stad Roeselare en heel wat organisaties gaan de strijd aan tegen digitale uitsluiting. Ze bundelen de krachten om samen actie te ondernemen.

Op 19 maart werd het charter ‘Iedereen digitaal’ ondertekend door het Agentschap Integratie en Inburgering, ARhus, AZ Delta, CVO Creo, CVO Scala, De Spil, dienstencentra JEUN van Motena, Ligo, SAAMO, STAP(?), het Welzijnshuis en Stad Roeselare, Stedelijk onderwijs Roeselare, Scholengroep 26,  Scholengroep Sint-Michiel en VOC Opstap vzw.  De onderschrijvende organisaties ondersteunen burgers met vragen zelf en/of wijzen hen door naar het ruime aanbod in Roeselare. Ze zorgen er ook voor dat hun eigen diensten mensgericht en digitaal inclusief georganiseerd zijn zodat ze niemand uitsluiten. Daarom blijven ze ook telefonisch en fysiek bereikbaar.   Onderschrijft jouw organisatie de 4 ambities uit het charter ‘Iedereen digitaal’? Lees er meer over op www.iedereendigitaalroeselare.be/charter.

Met een gloednieuwe digibrochure krijgt iedere Roeselarenaar info over het aanbod van digitale hulpverlening.  Zo telt Roeselare negen Digipunten, waar iedereen met digitale vragen gratis terechtkan. Verder bieden heel wat organisaties (openbare) computers en internet aan en/of organiseren ze opleidingen en workshops. Om iedereen wegwijs te maken werd dit aanbod gebundeld op www.iedereendigitaalroeselare.be én in een handige digibrochure. 

De digibrochure valt in de week van 25 maart bij elke Roeselarenaar in de bus. De brochure zal ook te vinden zijn bij de onderschrijvende organisaties en in heel wat openbare gebouwen. Op www.iedereendigitaalroeselare.be vind je de info digitaal. 

Neem voor meer info contact op met info [at] arhus.be of bel het gratis nummer 1788. 

  • oudere man krijgt uitleg bij laptop
Toon vergrote weergave in een popup (oudere man krijgt uitleg bij laptop)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?