Nieuwe speelplaats van SBS De Brug officieel ingespeeld

27 augustus 2024

500 leerlingen van Stedelijke Basisschool De Brug speelden op 2 september voor het eerst op hun vernieuwde speelplaats. Wie nog weet hoe de grijze speelplaats er vroeger uitzag, kan het bevestigen: dit is een transformatie om u tegen te zeggen. Een nieuw sportveld, een open klaslokaal, een speel- en avonturenzone, … alle elementen zijn aanwezig voor een onvergetelijke start van dit nieuwe schooljaar. 

Het ontharden van de bestaande speelplaats betekent nu 2400 m² vergroende ruimte met aandacht voor spelen, sociale interactie, groen en biodiversiteit. We sommen graag enkele toffe elementen op uit de realisatie: 

  • De avonturenspeelplaats van 1000 m² wordt dé habitat voor jonge avonturiers die hun hartje willen ophalen bij de heuvels, stappalen, boomstammen, … Er is ook een lesruimte of arena met betonnen zitranden, die als podium kan gebruikt worden. 

  • De groenzone van 473 m² herbergt een wilgenbos met mogelijkheden tot wilgenhutten, een speelzone met klimbomen, een labyrint, … Er zijn educatieve zones voor insecten, bijen, vogels, planten en verticaal tuinieren. 

  • Het omnisportveld van 275m² is ingericht met verschillende doelen, zodat er diverse balsporten kunnen worden beoefend (voetbal, basket, volleybal, …) 

  • Rustruimtes en 155 m² nieuwe groene wandelpaden maken de speelplaats compleet. 

Uiteraard houdt de nieuwe speelplaats rekening met de opvang en hergebruik van regenwater en is er aandacht voor veilige mobiliteit met een groene parking, afgescheiden van de poort voor wandelaars en fietsers en verschillende beschutte fietsbergingen. Ook de kinderopvang en de nieuwe sporthal zijn bijna klaar. De nieuwe sporthal, met een sportvloer van 20 x 32 meter, zal ook buiten de schooluren gebruikt kunnen worden via het reservatiesysteem van de Stad. Zo verruimt de stad het aanbod aan sportaccommodaties voor de inwoners.  

  • een hoekje van de nieuwe speelplaats met wandelpad, vlechtwerk en arena met betonnen zitranden
Toon vergrote weergave in een popup (een hoekje van de nieuwe speelplaats met wandelpad, vlechtwerk en arena met betonnen zitranden)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?