Ontdek de genomineerden voor de eerste Architectuurprijs tijden Fiets de Stad

29 april 2024

Twee maand geleden lanceerde de Stad voor het eerst een Architectuurprijs, een initiatief om nieuwe uitmuntende architecturale, infrastructurele en landschappelijke projecten in de kijker te zetten.  De Architectuurprijs Roeselare reikt zowel een jury- als een publieksprijs uit voor twee categorieën: een prijs voor de beste kleine interventie (projecten op een perceel <1.500 m2) en een prijs voor de beste grootschalige ingreep. Op participatie.roeselare.be/architectuurprijs vind je een overzicht van alle genomineerden met foto’s en kan tot je 10 juni je stem uitbrengen. De winnaars worden bekend gemaakt op 18 juni.  

Ontdek de genomineerden tijdens “Fiets de stad” op zondag 26 mei! 

“Fiets de stad” biedt een uitgestippelde fietsroute van 16 km in het stadscentrum, met drie aanvullende lussen: richting het noorden (extra 10 km.), het oosten (extra 11,6 km) en het westen (extra 7,6 km) van de stad. Bij elke extra lus is er onderweg een leuke extra voorzien. Ontdek nieuwe buurten, innovatieve woonvormen en boeiende architectuurprojecten terwijl je geniet van de frisse lucht en het gezelschap van je vrienden of familie. ‘Fiets de stad’ toont onze stad in volle ontwikkeling met boeiende verhalen en een verbindende blik op de stad van morgen.  

Tijdens de fietstocht kan je meteen ook stemmen op de genomineerden voor de Architectuurprijs Roeselare. Ze staan allemaal aangeduid op de fietskaart die je ontvangt en zijn te herkennen aan een bord aan de gevel.  

Jouw fietskaart kan je op zondag 26 mei ophalen tussen 10 uur en 17 uur bij de infobalie van KOERS. Museum van de Wielersport (Polenplein 15, Roeselare). Kom samen met vrienden of familie en ontdek Roeselare op een actieve, inspirerende en vooral leuke manier tijdens ‘Fiets de stad’.    

Meer info en inschrijven kan op https://visitroeselare.be/nl/zien-en-doen/wandelen-en-fietsen/fietsen/fiets-de-stad 

  • campagnebeeld Fiets de stad
Toon vergrote weergave in een popup (campagnebeeld Fiets de stad)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?