Publieke consultatie natuurbeheerplan stadsbossen regio Roeselare en provinviedomein Sterrebos

1 augustus 2024

Voor de stadrandbossen van het Agentschap voor Bos en Natuur in de regio Roeselare (160 ha) en het provinciedomein het Sterrebos (27 ha) in Roeselare werd een natuurbeheerplan opgesteld.  De stadrandbossen van ANB  liggen in de gemeenten Izegem (Merelbos, Rhodesgoed), Moorslede (Vierkaven, Crasselhouckbossen), Roeselare (Bergmolenbos, Krommebeekbos) en Hooglede (Ter Kerst).

In het natuurbeheerplan worden de natuurwaarden en recreatieve voorzieningen beschreven en wordt aangegeven hoe deze waarden voor de toekomst veilig te stellen.  Via een toegankelijkheidsregeling wordt aangegeven waar gespeeld, gefietst en gewandeld kan worden.

De natuurbeheerplannen van de stadrandbossen van ANB in de regio Roeselare en het provinciedomein Sterrebos zijn te bekijken van 1 september tem 30 september 2024 via  Natuurbeheerplannen in publieke consultatie | Dienstensite Natuur & Bos (vlaanderen.be)

Tijdens deze periode kan je opmerkingen of suggesties op beide natuurbeheerplannen mailen naar aves.wvl.anb [at] vlaanderen.be met vermelding van het dossiernummer ‘NBP-WV-24-0004’. Dit kan ook per post, gericht aan Agentschap voor Natuur en Bos – VAC West-Vlaanderen, Koning Albert I-laan 1.2 bus 74/ 3 te 8200 Brugge.

Na de eventuele aanpassing van het natuurbeheerplan en goedkeuring door de bevoegde administraties treedt het beheerplan voor 24 jaar in werking.

Op donderdag 12 september 2024 om 19 uur is er een infowandeling rond het natuurbeheerplan van het Sterrebos en het Bergmolenbos. Tijdens de wandeling kunnen aan de boswachter van ANB ook vragen gesteld worden over de andere stadsrandbossen. Voor het Sterrebos worden ook de geplande werken ter hoogte van de Moorseelsesteenweg en de Regenbeek toegelicht.

Afspraakplaats is de parking van het Sterrebos langs de Sterrebosdreef in Roeselare.

Gelieve vooraf in te schrijven via het Regionaal Landschap West-Vlaamse Hart. Meer info hierover is terug te vinden op de website van het Regionaal landschap ’t West-Vlaamse hart - www.westvlaamsehart.be

Aankondiging consultatie

 

  • Sterrebos
Toon vergrote weergave in een popup (Sterrebos)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?