Roeselare start dierenwelzijnsplatform op

4 juni 2024

Verschillende partners in Roeselare verenigen zich in een gloednieuw platform dat tot doel heeft de inzet voor dierenwelzijn in onze stad verder te versterken. Het gaat om de stad Roeselare, politiezone RIHO, het Dierenasiel, Roeselaarse dierenartsen, de scholen VABI en VIVES, Dogmatchers (opvang dieren in crisissituaties), Doggytalk (hondentrainer) en het Welzijnshuis.  

De aandacht voor dierenwelzijn bij de stad Roeselare is niet nieuw. Al geruime tijd is de Stad betrokken bij dierenwelzijn, waardoor ze kan terugblikken op enkele mooie realisaties.  Zo werden er twee hondenloopweides en drie hondenwandelroutes gerealiseerd, is er een zeer effectief en breed gedragen zwerfkattenbeleid en wordt er intensief gewerkt aan de opvolging van koloniekatten. Binnenkort komt er ook een dierenrouwplaats en op langere termijn staat de aanleg van een hondenloopbos op de planning.  

Om deze inspanningen verder uit te breiden en nog meer in te zetten op dierenwelzijn, heeft de Stad Roeselare een nieuw dierenwelzijnsplatform opgericht. Het doel van dit platform is om diverse relevante partners samen te brengen om kennis te bundelen, sneller acties uit te werken en problemen effectief aan te pakken. Het platform zal meerdere keren per jaar bijeenkomen om deze doelen te realiseren.  

  • twee honden lopen in het gras achter een balletje
Toon vergrote weergave in een popup (twee honden lopen in het gras achter een balletje )
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?