Stad Roeselare introduceert herdenkingsplaatjes voor dierenrouwplaats: een unieke manier om geliefde huisdieren te gedenken.

27 mei 2024

Deze zomer zal de stad Roeselare een dierenrouwplaats openen, een symbolische plaats waar baasjes kunnen samenkomen om te rouwen en hun geliefde huisdieren te herdenken. Het wordt een plek van troost, verbondenheid en herinnering waar de band tussen mens en dier centraal staat.  

Het is nu reeds mogelijk om een herdenkingsplaatje aan te vragen voor plaatsing op de dierenrouwplaats. Op dit plaatje kunnen de gegevens van het overleden huisdier worden aangebracht, zoals naam en overlijdensdatum. Wie dat wil kan er ook nog een persoonlijke boodschap aan toevoegen. Voor elk soort huisdier, groot of klein, is het mogelijk om een herdenkingsplaatje aan te vragen.  

Enkel inwoners van Roeselare komen in aanmerking om een herdenkingsplaatje aan te vragen. De kostprijs voor het plaatje bedraagt 30 euro, inclusief de plaatsing en het onderhoud gedurende minstens 5 jaar. Aanvragen kunnen eenvoudig worden ingediend via de stadswebsite.

 

  • hond legt poot in mensenhand
Toon vergrote weergave in een popup (hond legt poot in mensenhand)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?