Veiligheidsdag voor gezinnen zet dit jaar verkeersveiligheid voorop

10 september 2024

Na het succes van vorig jaar bundelen de Stad, de Gemeenschapswachten, brandweerpost Roeselare en politiepost Roeselare op zondag 15 september opnieuw de krachten voor de organisatie van een Veiligheidsdag. Iedereen is van 14u. tot 17u. welkom op het Stationsplein. Dit jaar staat het thema ‘veilig verkeer’ centraal.   

Wat valt er te beleven? 

  • Politie en Gemeenschapswachten  

Voor alle kinderen die dromen om politieman of -vrouw te worden, wordt het een fantastische dag. In de politiepost op het Stationsplein krijg je de unieke kans om achter de schermen te kijken.  

Je krijgt er info over de werking van de politiepost en over de wegcode. Vul jij achteraf de verkeersquiz in? Op het Stationsplein kan je plaats nemen in een vrachtwagen en legt de politie uit welk gevaar er schuilt in de dode hoek. Wil je daarna een glittertattoo? Of een coole foto bij een politiemoto en combi? Het kan allemaal op de Veiligheidsdag!  

Daarnaast is er een fietsparcours en kan je er gratis je fiets laten labelen door de Gemeenschapswachten, je fluohesje pimpen en jouw rijvaardigheid testen in een autorijsimulator. 

  • Brandweer  

De brandweer voorziet verschillende demo’s die jou meer inzicht geven in de verschillende taken die brandweerlui op zich nemen. Leer hoe je een autowrak openknipt met een elektrische reddingsschaar, kom meer te weten hoe een hefkussen werkt en speel Jenga met de brandweermannen en –vrouwen! Ook kan je een kijkje nemen in een ziekenwagen waar je alle materialen ziet die ambulanciers nodig hebben bij een verkeersongeval.  

Wil je zien hoe een verwonding eruitziet? Dan kan je eentje laten schminken bij de grime-stand van de brandweer!   

  • Rekrutering  

De veiligheidsdiensten zijn steeds op zoek naar nieuwe medewerkers. Misschien is zo’n job wel iets voor jou? Van sportproeven bij de brandweer, selectietesten bij de politie tot uitleg over het takenpakket van een Gemeenschapswacht.  Op de Veiligheidsdag krijg je er alle info over. 

  • Veiligheidsdag
Toon vergrote weergave in een popup (Veiligheidsdag)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?