Vinger aan de Pols lanceert inspiratienota voor toegankelijke gezondheidszorg

4 juni 2024

Mensen in armoede krijgen te maken met heel wat drempels. Via het project Vinger aan de Pols bracht Welzijnsorganisatie t’Hope vereniging waar armen het woord nemen, samen met Stad Roeselare, in kaart welke drempels mensen in kwetsbare situaties ervaren inzake gezondheidszorg. Vinger aan de Pols bracht de barrières in de gezondheidszorg in kaart en dacht na over concrete verbetervoorstellen om gezondheidszorg toegankelijker te maken. De bevindingen en aanbevelingen werden gebundeld in een inspiratienota. 

Concreet zijn dit de grootste noden: 

  • Gezondheidszorg begrijpbaarder maken 

  • Beter mobiliteitsaanbod van en naar de zorg  

  • Zorg betaalbaar maken voor iedereen 

 

De inspiratienota is geen eindpunt, maar de start om de aanbevelingen in praktijk te brengen. Het werk focust zich op een inclusieve en toegankelijke gezondheidszorg waar iedereen de zorg krijgt waarop hij of zijn recht heeft.

Vinger aan de pols is een initiatief van t’Hope vzw en Stad Roeselare, samen met  Ligo - Centrum voor Basiseducatie, SAAMO, Wachtpost Alfa, AZ Delta, Eerstelijnszone Midden-West-Vlaanderen, Dienstverlenende Vereniging Midwest, Gezonde Buurt samen met CM, Welzijnsschakels, Welzijnszorg en het Netwerk tegen Armoede. 

Meer informatie over het project bij Hanne Heyndrickx van t’Hope via 0484 26 72 18 of hanne.thope [at] gmail.com

  • twee vuisten tegen elkaar
Toon vergrote weergave in een popup (twee vuisten tegen elkaar)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?