Winnaars van de eerste Architectuurprijs Roeselare

18 juni 2024

In februari lanceerde de Stad voor het eerst een Architectuurprijs. Een initiatief om nieuwe uitmuntende architecturale, infrastructurele en landschappelijke projecten in de kijker te zetten. Tijdens het event “Roeselare maakt stad | Stad maakt Roeselare” werden de winnaars bekend gemaakt. Dit event is de apotheose van de groeias rond stadsvernieuwing.  Een prachtige afsluit waar diverse professionals hun inzichten geven op het gebied van stadsontwikkeling, stadsvernieuwing en architectuur.  

De eerste Architectuurprijs Roeselare kan duidelijk zowel professionals als particulieren bekoren. Binnen twee categorieën (beste grootschalige ingreep en beste kleine interventie) selecteerde een jury tien genomineerden die in de running bleven voor de prijs.  

De prijzen van de vakjury 

voor beste grootschalige ingreep: Maister (bedrijventerrein Ovenhoek)  

voor beste kleinschalige interventie: de Sint-Jozefskerk.

De prijzen van het publiek zijn voor Westwing Tower (Kwadestraat) en The Lightstore (Koning Albert-I-laan)

De vakjury deelde ook nog vier eervolle vermeldingen uit: de particuliere woningen Heilig-Hartstraat 42 en Iepersestraat 135 A en de kantoren van Joye T’rec in de Onledebeekstraat en van Hannibal in de Populierstraat.

Aan de Architectuurprijs is er geen geldprijs verbonden. De winnaars ontvangen een sculptuur “Ironhumans” van de hand van Maarten Schaubroeck.   

  • de Sint-Jozefskerk
Toon vergrote weergave in een popup (de Sint-Jozefskerk)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?