Toegankelijkheid stembureaus

Wat? 

Bij de komende verkiezingen is voor elke stemlocatie voorzien in voorbehouden parkeerplaatsen. Elke stemlocatie is steeds toegankelijk voor rolstoelen en elk stembureau is voorzien van een aangepast, rolstoeltoegankelijk stemhokje. In elke stemlocatie voorzien we ook stoelen zodat je indien nodig even kan uitrusten.

Ben je niet in staat om alleen naar het stemhokje te gaan of om zelf jouw stem uit te brengen,? Dan mag je je met toestemming van de voorzitter door iemand anders laten bijstaan. De voorzitter of bijzitters helpen je graag maar je mag ook een persoon naar keuze of een assistentiehond meebrengen om je te begeleiden.

Heb je geen vervoer naar het stemlokaal op de dag van de verkiezingen?

Dan kan je een beroep doen op aangepast vervoer. Hiervoor neem je contact op met de Mobiliteitscentrale voor Aangepast Vervoer West-Vlaanderen, of de MAV West-Vlaanderen. Voor de verkiezingen van 9 juni 2024 zullen zij de coördinatie op zich nemen voor de organisatie van het vervoer van rolstoelgebruikers naar de stemlokalen. Het is belangrijk tijdig te reserveren, aangezien de capaciteit beperkt is

MAV West-Vlaanderen is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9 u. tot 12.30 u. en van 13 u. tot 16.30 u. op het gratis nummer 0800 99 028 en per mail: info [at] mobiwest.be 

De plaats en het stembureau waar je moet gaan stemmen zal vermeld staand op jouw oproepingsbrief die je zal ontvangen. Heb je vragen over de bereikbaarheid, dan kan je steeds contact met ons opnemen. 

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?